Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL, 16 Kasım Cuma günü ilimize geldi. Cumhurbaşkanımız GÜL; Vali Erdoğan BEKTAŞ, Milletvekilleri Hakkı KÖYLÜ, Mustafa Gökhan GÜLŞEN, Emin ÇINAR, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ali ÇARDAKÇI, Belediye Başkanı Vekili Bahri YAVUZ, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN, kurum müdürleri ve halk tarafından ilgiyle karşılandı.

Sayın Cumhurbaşkanımız GÜL, kendisini bekleyen vatandaşlara hitaben kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Cumhurbaşkanı Gül “Kastamonu kültürüyle, geleneğiyle ülkemizin en kıymetli şehirlerinden biridir. Özellikle istiklal mücadelesindeki büyük fedakarlıkları unutulmaz bir ilimizdir. Daha önce Kastamonu’ya çeşitli vesilelerle geldim. Fakat Cumhurbaşkanı olarak ilk kez ziyaret ediyorum.” dedi.

Kastamonu’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah GÜL, konuşmasının sonunda milletimizin Kurtuluş Savaşı’nda gösterdiği mücadele azmine benzer bir azim ve kararlılıkla, birlik beraberlik içinde önündeki tüm güçlükleri, zorlukları aşacağını vurguladı.

Cumhurbaşkanımız, Nasrullah Kadı Camiinde kılınan Cuma namazı ve öğlen yemeğinin ardından Rektörlüğümüzü ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü, rektörlük binası girişinde Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve Rektör Yardımcılarımız karşıladı.

Üniversitemiz ziyaretçi şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanımız GÜL konuşmasında: “Türkiye’de Kastamonu Üniversitesi gibi görkemli binaya sahip olan çok az sayıda üniversite var. Bunun hakkının en iyi şekilde verileceğine eminim. Üniversiteler şehirlere lokomotiflik görevi yapmalı, kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunmalı. Hatta üniversitelerin o şehrin seviyesine inmemesi lazım. Şehri alıp yüksek seviyelere çıkartması lazım. Çünkü üniversite demek, öğretim görevlileri demek, en çok görgüsü, bilgisi olan insanların toplandığı bir mekandır üniversite. Tabii ki haklı olarak bulundukları şehirden daha vizyoner ve daha ileri görüşlü olması gerekir. Bir taraftan eğitim verirken bir taraftan da bulundukları şehre bu anlamda bir liderlik yapması gerekir, şehirle bütünleşmesi gerekir” dedi.

Kastamonu’nun elinde her türlü imkanın bulunduğunu, tarihi ve güzelliği olan bir il olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı GÜL, şehrin üstün taraflarının öne çıkartacak konuları üniversitenin bulması ve desteklemesi gerektiğini söyledi.

Rektörlük binamızın geçmişi hakkında Sayın Cumhurbaşkanımıza bilgiler veren Rektörümüz AYDIN: “2006 yılında kurulan Kastamonu Üniversitemize ilk defa Cumhurbaşkanımız teşrif ediyorlar. Bundan biz çok memnuniyet duyuyoruz.” dedi. Cumhurbaşkanı GÜL’ün ziyareti dolayısıyla mevsiminde Üniversitemiz kampüs alanına 5000 adet fidan dikeceklerini belirten Rektörümüz AYDIN, görüşmenin devamında Üniversitemiz ve yürütülen projeler hakkında detaylı bilgi verdi.

Görüşmenin ardından ziyaret tarihi Rektörlük binamızın önündeki toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.