Üniversitemizde yeni yapılacak olan 2100 kişilik yurdun sözleşmesi için Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN, ihaleyi kazanan firma ile rektörlük makamında bir araya geldi. 1 Kasım Perşembe günü yapılan görüşmeye Rektörümüz AYDIN’IN yanında Selni İnşaat Akaryakıt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’nin sahibi Selami ATAÇ katıldı.

2100 kişi kapasiteli yurt Kuzeykent Kampüsü içerisinde yapılacak olan Hayat Alanı’nın ve fakültelerin yakınında olacak. “Yap, İşlet ve Devret” modeliyle yapılacak olan yurt standartların üzerinde ve en fazla 3 kişilik odalardan oluşacak.

Öğrencilerin barınak problemlerinin her zaman konuşulan bir mesele olduğunu hatırlatan Rektörümüz AYDIN konuşmasında: “Barınma probleminin çözümü yönünde adımlar atacağız demiştik. Bunun için yaptığımız çalışmaların sonuçlarını almaya başladık. Kredi Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğümüze 1000 kişilik yurt için yer tahsis ettik ve onlar da 2013 yılında inşaata başlayacaklar.

1000 kişilik yurt Üniversitemiz için yeterli değildir. Dolaysıyla ilave yurtlar yapmamız ve yaptırmamız lazımdı. Bunun için en makul olan yollardan biriside “Yap, İşlet ve Devret” modeliyle müteşebbislerimize yurt yaptırmaktı. Bu yöntem için tabi ki gerekli teşebbüslerde bulunduk. Yüksek Öğretim Kurulu’na ve Milli Eğitim Bakanlığına yazılar yazıldı ve oralardan tasdik alındı. En sonunda yeni çıkan genelgeye göre de Başbakanlık’tan da izin almamız gerektiği için izin alındı.

Kuzeykent Kampüsü içerisinde 2100 kişilik yurt yapılması için gerekli hazırlıkların tamamlanmasıyla ihaleye çıkıldı. Yeni yurdumuz, yapılacak olan Hayat Alanı’nın yakınında olacak. Yurdumuz yeni standartlara göre yani banyosu, tuvaleti içinde ve en fazla 3 kişilik olan odalardan oluşacaklardır.  Ayrıca müteşebbisimiz 80 m2 100 dairelik öğrenci evini Üniversitemize hibe olarak yapacaklar. İhaleyi kazanan firma 29 yıl 1 ay yurdu işletecekler. Bundan sonraki beş yıl daha işletme imkanları olacak. Daha sonrasından mülkiyeti Üniversitemize ait olan yurdu geri devreceklerdir.

Yurt yaptırma düşüncemizin bu safhaya gelmesi bizleri çok sevindirdi. İnşallah yurt inşaatımız herhangi bir kaza bela olmadan başlar ve tamamlanır. Arzumuz işletmecimizin iyi bir şekilde işletmesine devam etmesi ve öğrencilerimizin de rahat etmesi yönündedir.

Yurdumuz, Üniversitemize ve Kastamonu’ya hayırlı, uğurlu olsun. Sadece bu şekilde değil Kastamonu’da stüdyo evler de yapılırsa çok memnun oluruz. Göreve geldiğimizde 6200 olan öğrenci sayımız şu anda 13000 oldu. 1000’e yakın öğrencimizi de yerleştiremediğimiz için kaybettik. Seneye de sayımız artacak. 2014’te rahat 20000’i aşmış olacağız. Böyle bir yerde 2100 kişilik veya 3000 kişilik yurt çok büyük rakamlar değil. Dolayısıyla bu tür faaliyetler daha teşvik edici ve daha iyi olur. 30000’ler Kastamonu Üniversitesi için hayal değildir.” dedi.

Yeni yapılacak olan yurdun sözleşmedeki süreden daha önce biteceğini belirten Selami ATAÇ’da: “Yapılacak olan yurdun standardı yüksek olacak ve diğer yurtlardan farklı olarak sadece yatakhane değil yanında sosyal yerleri olan kompleks yapıları da olacaktır.  Diğer yurtlardan farklı olacak. Neticede burasının mülkiyeti Üniversitemize ait olsa da 29 yıl 1ay bizim olduğu için en iyisini yapmaya çalışacağız.” dedi.

Konuşmaların ardından Rektörümüz AYDIN ve ATAÇ sözleşmeyi imzaladı.