Üniversitemiz Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sezgin AYAN, rektör yardımcılığı görevine atandı.
1970 yılında Trabzon’nun Çaykara ilçesinde doğan Prof. Dr. Sezgin AYAN, lisansını Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ), yüksek lisans eğitimini “Doğu Karadeniz Bölgesinde Tesis Edilen Avrupa Ladini (Picea abies L. Karst.) Orijin Denemelerinin On Yıllık Sonuçlarının Değerlendirilmesi” adlı teziyle, doktorasını da “Tüplü Doğu Ladini (Picea orientalis (L.) Link.) Fidanlarının Yetiştirme Ortamları Özelliklerinin Tespiti ve Üretim Tekniğinin Belirlenmesi” adı altında KTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Orman Mühendisliği Anabilim Dalı’nda tamamladı.

Yardımcı doçentlik unvanını Gazi Üniversitesi Kastamonu Orman Fakültesi’nde, doçentlik ve profesörlük unvanını Üniversitemiz Orman Fakültesi’nde alan AYAN, TÜBİTAK Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü, Gazi Üniversitesi Yayın Teşvik Ödülü, ULAKBİM Uluslararası Bilimsel Yayınları Teşvik Ödülü aldı.

12 adet tamamlanmış yüksek lisans tezi yöneten, ulusal ve uluslararası dergilerde makaleleri bulunan AYAN, Ekim 2012’de Üniversitemizin rektör yardımcılığına atanmıştır.

Kastamonu Üniversitesi olarak yeni görevinin kendisine ve Üniversitemize hayırlı olmasını dileriz.