2012-2013 Akademik Yılı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları / Erasmus Öğrenim Hareketliliği Programı kapsamında Portekiz Beira Interior Üniversitesi’nden, Carlos Andrade Rebelo isimli öğrenci 16 Eylül 2012 tarihinde Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na öğrenim görmek için geldi.

Portekiz’den gelen öğrencimiz Carlos, Rektör Yardımcımız ve Erasmus Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Temel SARIYILDIZ, BESYO Yüksekokul Müdürü Bilgehan BAYDİL, Dış İlişkiler Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Aline SARIYILDIZ, Öğr. Gör. Sevim ÇEVEN ve Okt. Birtan BAYTAR Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Rektörümüz AYDIN, Portekiz’den gelen öğrenciye: “Carlos’un bizi seçip buralara gelmesinden çok memnun olduk. Carlos gibi diğer arkadaşlarının da Üniversitemize gelmesini arzu ediyoruz. Üniversitemizi, ilimizi ve Ülkemizi kendi ülkesine döndüğü zaman oradaki arkadaşlarına anlatacak. Bizler de ona Türklerin sıcaklığını ve dostluğunu hissettirmeliyiz.” dedi.

Ziyaretin sonunda buraya gelmekten çok mutlu olduğunu ifade eden Carlos’a Rektörümüz hediye takdim etti.