İspanya’nın Cordoba kentinde Avrupa Üniversite Şampiyonaları’na katılan Üniversitemiz Hentbol Takımı oyuncularından Perihan TOPALOĞLU, Avrupa Üniversite Şampiyonaları’nda “Gol Kraliçesi” oldu.

15 Temmuzdaki ilk gün müsabakasında Lithuanian A. Üniversitesi’ne (LTU) 35-30 mağlup olan takımımız İkinci gün müsabakasında Malaga Üniversitesi (ESP) karşısında 33-30 galip geldi. Hentbol Takımımız çekişmeli geçen maçı 33-30 alarak hanesine 2 puan kazandırmayı başardı. Avrupa Hentbol Şampiyonasına daha önce iki kez katılan ve her ikisinde de Avrupa dördüncüsü olan Üniversitemiz, 17 Temmuzda İspanya’da oynadığı üçüncü maçında Polonya’nın Viceni Pol Üniversitesi’ne karşı üstünlük sağlayamadı.

Kırmızı siyahlı ekibimiz, 19 Temmuzdaki dördüncü maçında ise diğer grupta mücadele veren M. Hernandez Üniversitesi karşısında 40-34 mağlup oldu. 20 Temmuzda Portekiz ile oynadığı maçı 10 sayı farkla kazanan takımımız, 21 Temmuzdaki son maçında daha önceki maçta mağlup ettiği Malaga’ya üç tane sakat, bir tane de cezalı oyuncusunun bulunması sebebiyle mağlup olarak müsabakalarda Avrupa altıncısı oldu. Takımımız 23 Temmuzda Ülkemize dönecek.