Üniversitemiz, İspanya'da yapılan “Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması”nda Temmuz ayı listesinde Türkiye üniversiteleri arasında 90. sırada, University Ranking by Academic Performance (URAP) Temmuz ayı listesinde ise 89. sırada yer aldı. 2011 yılı başında 104. sırada yer alan Üniversitemiz bir yılda 15 basamak birden yükseldi.

İspanya Ulusal Araştırma Konseyi'nin Sibermetrik Laboratuvarı’nda yapılan bilimsel araştırmalar ve etkinliklerin değerlendirildiği ve URAP Araştırma Laboratuvarı yükseköğretim kurumlarını akademik çalışmanın sonucuna göre Üniversitemizin Dünya ve Türkiye üniversiteleri arasında hızla geliştiği görülmektedir.

Üniversitemiz, “Webometrics Dünya Üniversiteler Sıralaması”nda dünyadaki 20745 üniversite arasından 6600, 5 bin 102 Avrupa üniversitesi arasından da 1968. olurken Ülkemizdeki üniversiteler arasında 90. sırada yer alıyor. URAP’ın açıklamış olduğu listede ise Üniversitemiz, Ülkemizdeki 143 üniversite arasında 89. sırada bulunuyor.