Üniversitemizde 2015 ve daha önceki yıllara ait bilimsel araştırma projelerini değerlendirmek ve tanıtmak amaçlı basın toplantısı düzenlendi.

Kuzeykent kampüs alanı içerisinde yer alan Merkezi Araştırma Laboratuvarında yapılan basın toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sezgin Ayan, fakülte dekanları, üniversitemizin akademik ve idari birim yöneticileri, akademisyenler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Toplantı merkezi araştırma laboratuvarında yer alan ileri teknoloji ürünü cihazların basın mensuplarına tanıtılmasıyla başladı. Cihazlar hakkında bilgi veren Merkezi Araştırma Laboratuvarı Müdürü Doç. Dr. Özgür Öztürk Laboratuvarda bulunan cihazların fiyatlarının çok yüksek olduğunu belirterek “Son teknoloji ürünü cihazlar satın aldık. Cihazlar Türkiyede ki sayılı teknolojik cihazlardan yanılma payları yok. Nanoteknolojinin her alanında kullanılıyor. Bu anlamda çevremizdeki üniversitelerden daha avantajlı konumdayız. Hem Kastamonu’ya hem de bölgeye ciddi hizmet veriyoruz. Malzeme, inşaat, makine mühendislikleri, tıp, kimya, orman, ziraat, gıda, botanik vb. bir çok alanda kullanılabilecek cihazlarımız mevcut. Bu cihazlar üretim ve araştırma yapan kişilere imkan sağlıyor. Ayrıca bölgedeki firmalara da hizmet veriyoruz” dedi.

Basın toplantısı esnasında konuyla alakalı açıklama yapan Rektör Aydın şunları dile getirdi; “Kastamonu Üniversitesi adına yatırımlar yapmaya devam edeceğiz. Kastamonu üreten bir şehir konumuna gelecek o zaman yapılan bu çalışmaların kıymeti daha iyi anlaşılacak. Bölgenin ar-ge ihtiyacı buradan karşılanacak. 22 adet cihaz var burada bunların bir çoğunu kalkınma bakanlığından hibe ile aldık. Tabi bu yapılan bilimsel araştırma projeleri sayesinde oldu. Laboratuvarımız şu anda kullanımda. 2012 yılında destek vermeye başladık hocalarımıza ilk 3 sene bütün projeleri destekledik. Bu sene teknoloji ağırlıklı çalışmalara daha fazla önem verdik. Bunun dışında yayın teşviği veriyoruz hocalarımıza, üretmeleri konusunda destek oluyoruz. “ diye konuştu.

Bilimsel Araştırma Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Atıf Çetiner Bilimsel Araştırma Projeleriyle ilgili sunum yaparak katılımcılara bilgi verdi. Çetiner Bilimsel Araştırma Projelerinin yıllara ve fakültelere göre dağılımlarını ve hibe destek ücretleri hakkında bilgiler verdi. Çetiner; “2012 yılında 2015 yılına kadar geçen sürede 189 proje desteklenmiş, 1 milyon TL’nin üzerinde destek sağlanmıştır. Bu projelerden 60 tanesi tamamlanmış 129 tanesi ise devam etmekte. Toplamda üniversitemiz bünyesinde BAP projelerine ayrılan destek 2 milyon lira civarında. Bundan sonra da projelerimizi desteklemeye devam edeceğiz” diyerek katılımcılara teşekkürlerini iletti.
Toplantı mini bir kokteylin ardından son buldu.