Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’ı makamında ziyaret ederek, Sinop Üniversitesi yeni kampüs alanını ve birimlerini gezdi.
Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın; ziyaret kapsamında ilk olarak Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan’ı makamında ziyaret etti. Daha sonra Sinop Üniversitesinin birimlerini gezen Rektörümüz Aydın, Sinop Üniversitesi Bilimsel ve Teknolojik Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni inceleyerek merkez hakkında bilgi aldı. Ardından Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan ile birlikte Sinop Üniversitesi yeni kampüs alanında yapımı devam eden inşaatları ve Araştırma Gemisi Seydi Ali Reis gemisini gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Ziyaretlerine devam eden iki rektör ilk önce Orman ve Su İşleri Bakanlığı 10. Bölge Müdürü Oğuz Bayazıt’ı makamında ziyaret ettiler. Bu ziyaret de Kastamonu Üniversitesiyle, 10. Bölge Müdürlüğünün geçen ay imzalamış oldukları protokol kapsamında yapılacak işler hakkında karşılıklı bilgi alışverişinde bulunuldu.

Daha sonra iki rektör Sinop Valiliğini ziyaret ederek, Valilikte Sinop Valisi Dr. Yasemin ÖZATA tarafından makamda kabul edilmişlerdir. Vali ÖZATA tarafından ağırlanan iki rektör valilikten ayrılarak Ahmet Muhip Dranas Uygulama Oteli’ne geçmişlerdir. Burada iki üniversite arasında hayata geçirilmesi planlanan projeler üzerine toplantı gerçekleştirilmiştir.
Ziyaretlerin ardından karşılıklı teşekkür ve hediyeler kabul edilmiştir.