Sudan Darfur Eyaleti Valisi H. E. Alshertaiy Jaafer Abdalhakam ve heyeti 27 Mayıs 2015 Tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Rektörümüzün yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sezgin Ayan ve Prof. Dr. Ali Rafet Özkan da hazır bulundu.

Konuşmasına Vali H. E. Alshertaiy Jaafer Abdalhakam ve heyetinin kendisini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Rektör Aydın, misafirlere Üniversitemizin genel durumu hakkında bilgiler verdi. Hâlihazırda 10 Fakülte ile hizmet veren Üniversitemizin Tıp Fakültesi başta olmak üzere açılacak yeni fakültelerle daha da büyüyeceğini ifade eden Rektör Aydın, Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri Enstitülerinde 15 doktora ve 28 master programının da faaliyette olduğunu belirtti. Üniversitemizde tahsil görmekte olan öğrencilere dair bilgi de aktaran Rektör Aydın, “2014-2015 Akademik Yılı’nda Üniversitemizde 21.000 talebemiz tahsil görmektedir. Bunların 850 tanesi yabancı uyrukludur. 850 yabancı uyruklu talebemizin 300’e yakını lisansüstü düzeyde tahsil görmekte ve geri kalan kısmı da muhtelif lisans programlarına devam etmektedir.” dedi.
Ziyaret esnasında Üniversitemizin yanı sıra Kastamonu hakkında da bilgi aktaran Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, “Kastamonu, coğrafi konumu, iklimi, tarihi, turistik, kültürel ve doğal güzellikleriyle Türkiye’nin müstesna bir şehridir. Hem Kastamonu, hem de Üniversitemiz sizin memleketiniz, sizin eviniz sayılır. Ne zaman isterseniz kapımız sizlere daima açık olacaktır.” dedi.
Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın ziyaretin sonunda misafirlere günün anısına hediye takdiminde bulundu. Ziyaret, hediye takdimi ve fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
Darfur Eyaleti Valisi H. E. Alshertaiy Jaafer Abdalhakam ve Sudan Ankara Büyükelçisi İbrahim Elsheikh Abdelrazig, Rektörlükten ayrılmadan önce Üniversitemizin Şeref defterine yazarak, ziyaretlerine ilişkin duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. Vali Abdalhakam, Üniversitemiz şeref defterine yazdığı “Ben ve arkadaşlarım, Kastamonu Üniversitesi’ni ziyaret ettiğimiz için çok mutlu olduk. Türkiye ve Sudan arasındaki ilişkilerin artarak devam etmesini temenni ediyoruz. Sayın Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın’a bizi böyle güzel bir şekilde ağırladığı ve mutlu şekilde uğurladığı için çok teşekkür ediyoruz.” cümleleriyle ziyaretlerinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.
Büyükelçi Abdelrazig ise şeref defterinde, “Sayın Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın başta olmak üzere bizi gönülden ağırlayan ve cömert biçimde ev sahipliği yapan Kastamonu Üniversitesi’nin kıymetli üyelerine yüksek minnettarlığımı ve teşekkürlerimi vurgulamaktan memnuniyet duyar; Sudan Darfur Eyaleti Valisi ile heyetine göstermiş olduğunuz nezaket ve ilgiden dolayı şükranlarımı sunarım.” ifadelerine yer verdi.