Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Bağcılar Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Birlikte Daha Güzel isimli kampanya kapsamında 9 Mayıs 2015 tarihinde Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayında Engelsiz Türkiye Ödülleri ödül töreni düzenlendi.

11 farklı kategoride hazırlanan yarışmada televizyon, sinema, eğitim, spor gibi birçok dalda ödüle layık görülen konuklar, özel gece de ödüllerini aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a da Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı tarafından Gönüllü Destekçiler kategorisinde engelli sporuna verdiği destekler ve toplumda oluşturduğu farkındalıktan dolayı ödül verildi.

Engelliler için her anlamda fırsat eşitliğinin sağlanması gerektiğine vurgu yapan Başkan Çağırıcı, ‘Birlikte Daha Güzel’ diyerek birçok projeyi hizmete sunduklarını söyledi. Kastamonu Üniversitesi ile ortaklaşa engelliler için birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirten Çağırıcı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın bütün engellilerin fırsat eşitliğinden yararlanması ve üretken olabilmesi için önemli projelere imza attığını ve Bağcılar Belediyesi’nin de sosyal belediyecilik anlayışıyla birçok projeyi hizmete sunduğunu ifade etti.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın da böyle anlamlı bir ödüle layık görüldüğü için ödül törenini düzenleyenlere teşekkür etti. Engellilere yönelik faaliyetler için Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü kurduklarını ve görme engellilere yönelik sesli kütüphane hizmeti, Bağcılar Belediyesiyle ortaklaşa suya dalış eğitimi verilmesi projesi gibi birçok faaliyet düzenlediklerini ifade etti. Ayrıca Üniversitemizin 12. Engelsiz Üniversiteler Çalıştayı’na ev sahipliği de yaptığını belirten Rektörümüz Aydın, engelliler için Üniversitemiz içi navigasyon projesi çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Onur Ödülleri'ne 'engelli bireylerin hak ve imkânlarının sağlanmasına katkılarından dolayı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakanımız Ahmet Davutoğlu layık görüldü. Erişilebilirlik faaliyetleri konusunda da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş layık görüldü. Eğitim kategorisinde, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, engelli istihdamı alanında ise İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, gönüllü destekçiler kategorisinde de AK Parti Adıyaman Milletvekili Dr. Murtaza Yetiş, kütüphanelerde erişilebilirlik projelerinden dolayı Kütüphaneler ve Yayınlar Genel Müdürü Dr. Hamdi Turşucu ödüllerini aldı. Ayrıca AK Parti Genel Merkez Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Betül Keskin, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, birçok gazeteci ile televizyon programcısı ve sunucusu ödüle layık görüldü.