Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, 7 Mayıs 2015 tarihinde Hitit Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Çorum’da düzenlenen 4. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu’nun açılış törenine katıldı.

Türk dünyası başta olmak üzere birçok ülkeden 200 akademisyenin katıldığı forumun açılışına, Çorum Valisi Ahmet Kara, Çorum Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Salim Uslu, Çorum Milletvekili ve TBMM Bütçe ve Plan Komisyonu Üyesi Dr. Cahit Bağcı, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Kazakistan Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sabri Hizmetli, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, İslami İlimler Araştırma Vakfı (İSAV) Başkanı Prof. Dr. Ali Özek, Kazakistan Dinişleri eski Başkanı Abdüssettar Derviş Aliyev, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işadamları, sanayiciler ile ülkemizden ve Türk Cumhuriyetlerinden akademisyenler katıldı.

Yapılan protokol konuşmalarında Türkistan coğrafyasının kendi içinde daha fazla ortak işbirliği yapması konusunda görüşler dile getirildi.

Forumda 39 farklı oturumda ekonomi, ticaret, kalkınma, tarih, edebiyat, din bilimleri, kültür ve turizm konuları başta olmak üzere, Türk dünyası ile ilgili yapılan çalışmalar akademisyenler tarafından ele alınacak.