23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarıyla ilgili yapılan hayal mahsulü habere ilişkin Kastamonu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörlüğü bir yazılı açıklama gereği duymuştur.

“23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının yapıldığı Kuzeykent İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programda Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ın il protokolü için ayrılan yere otururken Milletvekili Mustafa Gökhan Gülşen’e selam verip selamının alınmaması veya elini uzattığı şeklinde Kastamonu gazetesinde yayınlanan haber doğru değildir ve tamamen bir hayal mahsulüdür.

Basın ahlak, ilke ve değerleriyle bağdaşmayan bu habercilik anlayışını esefle kınıyor, toplumu bilgilendirme vazifesini hayal mahsullerinden ibaret uydurma haberle yapan gazetenin tekzip yayınlaması gerektiğini düşünüyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”