Karma Dövüş Sanatları Avrupa Şampiyonası'nda birincilik kazanan Üniversitemiz öğrencilerinden Abulfaz Mehdisoy, Kastamonu Havalimanında akademisyenlerimiz ve öğrenciler tarafından karşılandı.

Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğrencisi Abulfaz Mehdisoy, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın'la üniversite kampüsünde bir araya geldi.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, yaptığı açıklamada, öğrencimizin 3 ay önce de dünya şampiyonasına gittiğini ve buradan da Dünya Şampiyonu olarak geldiğini söyledi. Şampiyon sporcunun başarılarıyla gönüllerde çiçekler açtırdığını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Aydın “Abulfaz’ ı tebrik ediyoruz, bizlere sevinç yaşatmaya doymuyor. Kendisi de inşallah hayatı boyunca sevinsin. Üniversitemiz, Kastamonu, Türkiye ve Azerbaycan kendisiyle gurur duyuyor. Karma dövüş sanatları deyince artık Kastamonu Üniversitesi akla geliyor. İnşallah daha nice başarılara beraberce gideceğiz." dedi.

Çalışmalarının sonucunda rakibini yenmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Mehdisoy, "Üniversitemizi ve Türkiye’mizi temsil ettik. Birkaç hafta önce Moldova'daydım, oradan döndükten sonra iyi bir hazırlık yaptım ve hamdolsun kazandık. Herkese destekleri için çok teşekkür ederim" diye konuştu.

Ukrayna WCFF tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN’ a gönderilen plaket ve hediye Abulfaz Mehdisoy tarafından takdim edildi.