Üniversitemizde Prof. Dr. M. Naci Bostancı’nın Katılımıyla “Siyaset ve Çözüm Süreci” Konferansı ile Cübbe Giyme Merasimi

Üniversitemizde 14 Nisan 2015 Salı günü AK Parti Grup Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı’nın konuşmacı olarak katıldığı “Siyaset ve Çözüm Süreci” Konferansı ile Akademisyenlerimizin cübbe giyme merasimi yapıldı.

3 Mart Konferans Salonu’nda saat 16.00’da başlayan konferansa Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, kamu kurum amirleri, Üniversitemiz personeli ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. M. Naci Bostancı’nın biyografisi ile başlayan konferansta Bostancı, Siyaset ve Çözüm Süreci hakkında konuştu. Konuşmasına Üniversitemizi yakından takip ettiğini ifade ederek başlayan Bostancı, gelişmelerden memnun olduğunu belirterek Rektörümüz Aydın’a teşekkürlerini sundu.

Konuşmasının devamında siyasetten bahseden Bostancı “Her türlü söz, eylem siyasetin içindedir. İçinde yaşadığımız bütün süreçler siyasaldır. Her türlü işin arkasında siyaset vardır. Siyaset eskiden beri insanın en soylu ve en soysuz işi olarak görülür. Siyasetin etkileri bazen büyük felaketler bazen de iyi neticeler olabilir.” dedi.

İnsanlar arasında tam anlamıyla eşitlik sağlandığında siyasetin biteceğine dikkat çeken Bostancı, “Bir ülke güçlüyse insanlarda o oranda mutludur. Siyaset insanlar arasında tam bir eşitlik sağladığında, bütün farklılıklar ortadan kalktığında biter. Ancak bu mümkün değildir.”dedi.

Milliyetçiliğin nasıl ortaya çıktığından da bahsettiği konuşmasında Bostancı “19. yy. da insanlık çok ciddi değişimler yaşadı. Modernizmle birlikte şehir hayatına giren insanlar evlerinden kovuldular. Güvenli alışıldık hayatlarından güvensiz ve hızlı bir hayata adım attılar, böylece gerçek evlerini kaybettiler. Bu sırada milliyetçilik devreye girdi. Bu insanlara milliyetçilik sizin eviniz denildi. İnsanlar fiziki coğrafya gibi dağılır, devletler siyasi coğrafya gibi sınırlar koyarlar. Böylece devlet ve millet örtüşmez. Devletler insanları tek kimlik altında toplamaya çalışır. Bunun örneğini Cumhuriyet yıllarında mübadele ile gördük. Dünyanın hiçbir yerinde bu başarılı olmamıştır. Normal zamanlarda aklımıza gelmeyen kimliklerimiz için başka zamanlarda ya da şartlarda ölürüz. İnsanlar sevdikleri için ölmezler, kimlikleri, ülkeleri, dilleri için ölürler.” dedi.

Konuşmasında çözüm süreci komisyonunda yapılan görüşmelerden de bahseden Bostancı, “Siyasetin amacı insanları yaşatmaktır, ölüme çağırmak değil. Yaşamanın, daha iyi yaşamanın yollarını açmaktır. Kahramanlıkları bu millete bir daha rabbim yaşatmasın. Her kahramanlığın arkasında acı ve gözyaşı vardır. İnsanları insan gibi yaşatmak siyasetin görevidir.” dedi.

Konferansın sonunda Rektörümüz Aydın, Bostancı’ya Üniversitemizin hediyesini takdim etti.

Konferansın ardından AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Naci Bostancı Rektörlük makamını ziyaret etti. Programın saat 19.00’da Üniversitemiz Merkezi Kafeteryasında akşam yemeği ve son iki yılda unvan alan akademisyenlerimizin cübbe giyme merasimi ile devam etti.

Programa Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Kastamonu Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Hamdi Bayar, AK Parti Grup Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, akademisyenler ve aileleri katıldı.

Cübbe Giyme merasimi sırasında konuşma yapan Rektörümüz Aydın Üniversitemizde son dört yılda yaşanan gelişmelerden ve akademik personel sayısındaki artıştan bahsetti. Üniversitemizin artık teknoloji üreten ve akademisyen yetiştiren bir üniversite olduğuna vurgu yapan Rektörümüz Aydın akademisyenlerimize “Üniversitemiz sizin katkılarınızla bugünlere gelmiştir. Yeni unvan alan akademisyenlerimizi ve ailelerini tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.” dedi.

Rektörümüz Aydın’ın konuşmasının ardından Üniversitemizde yeni unvan alan 95 akademisyene cübbe giydirildi.

Yeni unvan alan 9 profesöre Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, 24 doçente AK Parti Grup Başkan Vekili Prof. Dr. Mehmet Naci Bostancı, 62 yardımcı doçente Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Kastamonu Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Hamdi Bayar ve Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın cübbelerini giydirdi. Program fotoğraf çekimleri ile sona erdi.