Üniversitemizde Kastamonu Ticaret Borsası’nın katkılarıyla düzenlenen, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu’nun konuşmacı olduğu ‘Başarıya Giden Yol’ konulu konferans yapıldı.

Konferans öncesi SANKO Holding Onursal Başkanı Konukoğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında genç bir Üniversitenin kısa zamanda bu kadar gelişme göstermesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Konukoğlu, Üniversitenin Kastamonu için önemine dikkat çekti. Ziyaret sırasında karşılıklı hediye takdiminin ardından Konukoğlu,  Üniversitemiz şeref defterini imzaladı.

3 Mart Konferans Salonunda 10 Nisan 2015 Cuma günü yapılan konferansa Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Jandarma Tuğ General Faruk BAL, Belediye Başkanı Tahsin BABAŞ, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, SANKO Holding Onursal Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu,  sivil toplum örgütleri, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.

Konferans öncesi SANKO Holding tanıtım filmi ve Abdülkadir Konukoğlu biyografisinden kesitler gösterildi. Konuşmasına Gaziantep’in selamını getirdim diyerek başlayan Konukoğlu, Kastamonu çok özel ve çok güzel bir şehir diyerek sözlerine devam etti. İş hayatına çıraklık yaparak başladığını söyleyen Konukoğlu,  ilk fabrikalarının bir mağaranın içerisinde olduğunu belirtti. Zamanla genel müdürlüğe ve yönetim kurulu başkanlığına kadar yükseldiğini ifade eden Konukoğlu, bu günlere gelmelerini birlik ve düzeni bozmamaya ve kardeşleriyle birlikte çalışmaya borçlu olduğunu söyledi. Bugün 15 bin kişinin çalıştığı bir kuruluş haline gelmenin kolay olmadığını ve marka olabilmek için dürüstlüğü ilke edindiklerini dile getirdi.

Ticaret ve sanayi ile ilgili gençlerle tecrübelerini paylaşan Konukoğlu, işe girme konusunda da öğrencilere yol gösterdi. Gençlere iş görüşmelerinde tertipli ve düzenli olmalarını,  iş hayatında saygılı davranmalarını ve mütevazi olmalarını tavsiye etti.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği konferans, soru cevap şeklinde devam etti. Öğrencilerin sorularını içtenlikle cevaplayan Konukoğlu hem iş hayatıyla ilgili hem özel hayatıyla ilgili gençlere bilgiler verdi.

Konferans sonunda Vali Şehmus Günaydın, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri Konukoğlu’na plaket ve hediyelerini takdim etti. Konukoğlu da konferans çıkışında katılımcılara Gaziantep baklavası ikram etti.