26-31 Mart 2015 tarihlerinde Moldova'da Budo Dövüş Sanatları Federasyonu tarafından düzenlen Karma Dövüş Sanatları Avrupa Şampiyonasında 2015 Avrupa şampiyonu olan Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğrencisi Abulfaz Mehdisoy, Kastamonu’da şampiyonluk turu attı.

Üniversitemiz Kuzeykent Kampüsünden başlayan şampiyonluk turuna, Rektörlükte kısa bir ara verildi. Rektörümüz Aydın, Şampiyon Mehdisoy’u ve tura katılan akademisyen ve öğrencileri makamında ağırladı.
Katkı ve desteklerinden dolayı şampiyonayı düzenleyen VOIEVOD tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a iletilmek üzere verilen plaket, Mehdisoy tarafından Rektörümüze takdim edildi.

Rektörümüz Aydın Konuşmasında “Öğrencilerimiz Abulfaz ve Eldar sayesinde Karma Dövüş Sanatları deyince Kastamonu ve Kastamonu Üniversitesi akla geliyor. Şampiyonada Kastamonu ve Üniversitemizi en iyi şekilde temsil ettiği için huzurlarınızda bir kez daha Abulfaz Mehdisoy’u tebrik ediyorum. Bundan sonraki şampiyonalarda da büyük başarılar kazanacağına inanıyorum. Şampiyonada Azerbaycan ve Türkiye bayraklarıyla dolaşması bizi ayrıca mutlu etmiştir.” dedi.

Mehdisoy’un şampiyonluk turuna Kastamonu Üniversitesi ve Kastamonu halkı yoğun ilgi gösterdi. Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, akademik ve idari birim yöneticileri, akademisyenler ve öğrencilerin katıldığı şehir turuyla Mehdisoy’un şampiyonluğu bir kez daha kutlandı.

Daha önce de Kastamonu’ya dönüşünde Rektörümüz, akademisyenler ve öğrenciler tarafından Kastamonu Otogarda karşılanan Mehdisoy, bu defa şampiyonluğunu bütün Kastamonu halkına ilan etti.