Mevlana Değişim Programı işbirliği anlaşmamız olan KITT Üniversitesi Prof. Dr. Jitendra Mohanty ve Dr. Prasanta Ku. Parida Rektörlüğümüzü 6 Nisan 2015 tarihinde ziyaret etti.

Prof. Dr. Jitendra Mohanty ziyarette Kastamonu Üniversitesi’nin genç bir üniversite olmasına rağmen fiziksel ve akademik alt yapısının çok iyi olduğunu ve yönetim kadroların çok iyi çalıştığını ifade etti. Teknoloji çalışmalarının yapılabilmesi için iyi bir ortamın hazırlandığını ve bunu ortak projelerle değerlendirmek istediklerini belirtti. Öğretim üyelerinin ve öğrencilerimizin Hindistan’da eğitim verme ve alma faaliyetlerinin sayısal olarak daha da artırılması gerektiğini vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’da konuşmasında Üniversitemizin genel durumu hakkında bilgiler verip, teknoloji üretme konusunda önemli faaliyetler yapıldığını ve bunun için akademisyenlerimize her türlü desteği verdiklerini ifade etti. Konuşmasının devamında “Artık bilimsel çalışmalar için hazırız. Yüksek lisans ve doktora programlarıyla akademisyen yetiştiriyoruz. Şu an 10 fakülteyle hizmet veriyoruz. Bu yıl içinde Hukuk, Veterinerlik, Tıp fakülteleriyle birlikte 13 fakültemiz olacaktır. Açılacak fakültelerle birlikte Hindistan’la süren ikili işbirliğinin daha da geliştirilecektir. TEKNOKENT, Teknoloji ve Transfer Merkezi Koordinatörlüğüyle teknoloji üretme konusunda Hindistan’daki üniversitelerle ortak projeler yapacağız. Ayrıca Kastamonu tarihi, turistik, kültürel ve doğal güzellikleriyle yaşanılabilir şehirlerden biridir. Hindistanlı akademisyenleri ve öğrencileri Kastamonu’da ve Üniversitemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız.” ifadelerine yer verdi.

Ziyarette Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Prof. Dr. Sezgin Ayan ve Genel Sekreter Yardımcısı Sabahattin Çebi hazır bulundu.
Ziyaret karşılıklı hediye takdimiyle sona erdi.