Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şubesi, 4 Nisan 2015 tarihinde Kastamonu Şerife Bacı Öğretmenevi’nde genel kurul yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın programda yaptığı konuşmada askerimizin her zaman maneviyatla savaştığını ve sulh zamanında da kendine düşen vazifeyi yerine getirdiğini ifade eden konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bizim askerimiz maneviyatla savaşmıştır. Sulh zamanında da gerekeni yapmıştır. Tarihimize baktığımızda hükmeden bir yapımız var. Biz millet olarak hiçbir zaman zulüm yapmamışız, her zaman adalet getirmişizdir. Gaziler ve şehitler sadece vatanımızı değil bizleri de korumuştur. Bizler, siz gaziler için ne yapsak hakkınızı ödeyemeyiz. Önünüzde eğilip elinizi öpebiliriz. Kastamonu Üniversitesi olarak kampüste yaptığımız yurtlarda şehit ve gazi yakınlarını ücretsiz barındıracağız. İlk önceliği onlara vererek yurtlara yerleştireceğiz. Derneğinizin faaliyetlerine Kastamonu Üniversitesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız. Genel kurulun Kastamonu’ya ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Genel Kurula Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, J. Bölge ve Garnizon Komutanı J.Tuğgeneral Faruk Bal, Belediye Başkan Vekili Eşref Can, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Türkiye-Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti İşbirliği Cemiyeti Genel Başkanı Rüşat Aydoğan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kastamonu Şube Başkanı Ali Cesuroğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ve dernek üyeleri katıldı.