Üniversitemizde öğrenim gören Kazakistanlı öğrencilerin kurduğu Kazak Öğrenciler Birliği yönetimi Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı 3 Nisan 2015 tarihinde makamında ziyaret etti.

Kazak Öğrenciler Birliği Sekreteri Nurgali Nurtay şu an Üniversitemizde 100’den fazla Kazakistanlı öğrenci olduğunu ve bu öğrencilerin Rektörlük ve Büyükelçilikle ilgili işlemlerine daha iyi çözümler bulmak amacıyla faaliyet gösterdiklerini belirtti. Kastamonu’da Üniversite yönetiminin ve Uluslararası Öğrenci Koordinatörlüğünün kendileriyle iyi bir şekilde ilgilendiklerini ve Kastamonu’ya uyum problemi yaşamadıklarını söyledi.

Kastamonu’da eğitim gören bütün öğrencileri kendi çocukları gibi gördüklerini ve onlar için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, konuşmasının devamında “Türkistan bizim sevdamız, talebelerimize misafirperverliğimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Birer kültür elçimiz olacak bu gençler, memleketlerinde bizleri en iyi şekilde anlatarak Kastamonu’nun ve Üniversitemizin Kazakistan başta olmak üzere birçok ülkede tanınmasına vesile olacaklardır. Kendilerine muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

Ziyarette Kazak Öğrenciler Birliği adına Başkan Ospan Jumaş, Sekreter Nurgali Nurtay, Konsey Başkanı Serik Nakipbek, Konsey Başkanı Yardımcısı Boygozı Nurlan yer aldı.

Ziyaret karşılıklı hediye takdimiyle sona erdi.