26-31 Mart 2015 tarihlerinde Moldova'da Budo Dövüş Sanatları Federasyonu tarafından düzenlen Karma Dövüş Sanatları Avrupa Şampiyonasında 2015 Avrupa şampiyonu olan Üniversitemiz Turizm Fakültesi öğrencisi Abulfaz Mehdisoy, kente dönüşünde Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve üniversitemiz akademik ve idari personel ile öğrenciler tarafından sabah saatlerinde Kastamonu Şehirlerarası Otobüs Terminalinde karşılandı.

Otobüsten inen şampiyon sporcumuzu ilk olarak Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın tebrik ederek Mehdisoy'a saat hediye etti. Öğrenciler daha sonra Türkiye ve Azerbaycan bayrakları açtı, şampiyon sporcuyu omuzlarına alarak slogan attı.Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerinin aldığı galibiyetle
Azerbaycan ve Türkiye bayrakları ile üniversitenin amblemini en güzel şekilde temsil ettiğini söyledi.Şampiyonluğun her iki ülkeye ve üniversiteye hayırlı olmasını dilediğini ifade eden Aydın, şöyle konuştu: "Abulfaz Mehdisoy gencimizi tebrik ediyoruz, sağ olsun. Her zaman olduğu gibi göğsümüzü kabarttı, yüzümüzü ağarttı. Birkaç ay önce de dünya şampiyonu olmuştu. Bu defa da Avrupa

Şampiyonasında Avrupa şampiyonu oldu. Artık karışık dövüş sanatları deyince, Kastamonu ve Kastamonu Üniversitesi akla geliyor gençlerimizin sayesinde Dünya ve Avrupa şampiyonluğu artık abonesi olduğumuz bir şampiyonluk oldu. Buraya kadar gelen hocalarımıza, gençlerimize, bizi yalnız bırakmadıkları için, bu sevincimizi paylaştıkları için teşekkür ediyorum.”

Öğrencimiz Abulfaz Mehdisoy da rakibinin boş bir rakip olmadığını, o yüzden zorlu bir maç geçirdiğini ifade etti. Şampiyonluk kemerini rakibinden aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek "Çok heyecanlıyım şu an. İki hafta sonra Ukrayna'da Avrupa ve dünya kupası maçı var. Moldova ve

İtalya'dan teklif geldi, dünya şampiyonası kemer maçı için. Mayısta yapılacak bu müsabakalara hayırlısıyla gidip, inşallah başarılı olacağız. Üniversitemiz hep destekçimiz. Rektörüm, hocalarım çok sağolun" değerlendirmesinde bulundu.