Üniversitemiz Bilim Sanayi ve Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezinin (BİSTUM) öncülüğünde Kastamonu’nun gelişimi için akademisyenler, kamu ve sivil toplum kuruluşları ve işadamlarından oluşan bütün taraflar 11 Mart 2015 tarihinde 3 Mart Konferans salonunda bir araya geldiler.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Sezgin Ayan ile Kastamonu Üniversitesi BİSTUM Müdürü ve aynı zamanda Kastamonu Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Fatma Kandemirli’nin başkanlığında yapılan toplantıda Kastamonu sanayi, üretici ve iş adamlarının üniversite ile nasıl ortak hareket edebilecekleri, nasıl işbirliğine gidebilecekleri konuları ele alındı. Ayrıca gerek sanayici, iş adamı, üretici gerekse üniversite içinde Kamu-Üniversite-Sanayi işbirliği gerekliliğinin ve farkındalığının oluşturulması ve Kastamonu’da faal sektörlerle işbirliğine gidilmesinin yolları tartışıldı.

Kastamonu sanayici ve iş adamlarının mevduat varlıklarının yatırıma nasıl dönüştürülebileceği, sektör bazında ihtiyaçların belirlenmesi, eleman sıkıntısı olan sektörlere gerekli eğitimlerle eleman istihdamının sağlanması noktasında üniversiteye düşen görevler, ildeki dağınık bir yapıya sahip küçük üreticilerle yapılabilecek kümelenme faaliyetleri, iş adamı, sanayici, üretici ya da özel veya tüzel kişilerden gelebilecek fikirlerin ya da projelerin hayata geçirilmesinde üniversitenin rolü, Kastamonu’daki sanayici, üretici ve iş adamlarının ayrı ayrı ortak sorunlarının saptanması ve ortak sorunların çözümüne yönelik çalışmaların organizasyonu noktasında üniversitenin neler yapması gerektiği, Kastamonu’nun herkesçe bilinen, göz önündeki sorunlarının çözümünde üniversitenin izleyeceği yol, reklam, pazarlama ve ürün dağıtımı gibi konularda üniversitenin neler yapabileceği vb. konular toplantıda ayrıntılı olarak konuşuldu.

Katılımcılar:

1. Prof. Dr. Sezgin AYAN (Kastamonu Üniversitesi)-Rektör Yardımcısı
  2. Prof. Dr. Fatma KANDEMİRLİ (Kastamonu Üniversitesi)-TTO Koordinatörü-BİSTUM Müdürü
  3. Prof. Dr. Özkan KÜÇÜK (Kastamonu Üniversitesi)-BİSTUM Yönetim Kurulu Üyesi
  4. Doç. Dr. Bayram KIRAN (Kastamonu Üniversitesi)-BİSTUM Yönetim Kurulu Üyesi
  5. Doç. Dr. Zekeriya YERLİKAYA (Kastamonu Üniversitesi)-Öğretim Üyesi
  6. Mehmet Kadir ERTÜRK (Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü) -Şube Müdürü
  7. Nevzat EROL (KOSGEB)-Müdür
  8. Mustafa GÜL (KUZKA)-Birim Başkanı
  9. Seçil DİLEKÇİ (Organize Sanayi Bölgesi)-Bölge Müdürü
  10. Emre UZER (Kastamonu Ticaret Borsası)-Genel Sekreter
  11. Ömer Faruk LİVAN (KESOB)-Genel Sekreter