Ağlı Belediye Başkanı, Ağlı dernekleri temsilcileri ve Ağlı heyeti 27 Şubat 2015 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Ağlı heyeti,  Ağlı’ya gösterdiği yakın ilgiden dolayı Rektörümüze teşekkür etti. Ağlı’ya yapılması planlanan yüksekokulla ilgili olarak karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ağlı heyeti Ağlı’nın gelişmesi ve kalkınması için eğitime öncelik verilmesi gerektiğini ve bunun da yüksekokulla olacağını belirterek Ağlı’ya yapılması planlanan yüksekokulla ilgili her türlü desteğe hazır olduklarını ifade ettiler.

Ziyarette Ağlı Belediye Başkanı Şahin Çolak, Ağlı İl Genel Meclis Üyeleri Mehmet Sait Yulu ve Öncay Ersoy, Kabacı ve Selmanlı Köyleri Dernek Başkanı Murat Saraç, Ağlı Dernek Başkanı Mehmet Mamur, Fırıncık ve Akdivan Köyleri Dernek Başkanı Ali Ergin, Akçekese Köyü Dernek Başkanı Zeki Çevik, İstanbul Kadayıfçılar Yufkacılar Odası Başkanı ve Adalar-Tunuslar-Müsellimler Köyleri Dernek Başkanı Ayhan Ünal hazır bulundu.

Ağlı ilçesi yöneticilerinin ilk olarak 26 Aralık 2014 tarihinde Rektörümüzü makamında ziyaretleri esnasında Ağlı’da meslek yüksekokulu açılması hususunda görüşülmüş ve fiziki alt yapının yerinde görülmesi için Rektörümüz ve senato üyeleri Ağlı’ya davet edilmişti. Bu kapsamda Üniversitemizin Ocak ayı senato toplantısı Ağlı’da yapılmıştı. Senato üyeleri ve Ağlı heyeti, meslek yüksekokulu için düşünülen eski yatılı ilköğretim bölge okulu (YİBO) binalarında incelemelerde bulunmuş ve incelemelerde bina ve Ağlı’daki öğrencilere verilecek sosyal imkânlar hakkında bilgiler verilmişti.

Ziyaret karşılıklı hediyelerin takdim edilmesiyle son buldu.