Üniversitemiz ve S. Seifullin Kazak Tarım Teknik Üniversitesinin 8-12 Haziran 2015 tarihleri arasında Astana'da ortaklaşa düzenleyeceği "Degrade Ormanlarda Rehabilitasyon ve Restorasyon" konulu Uluslararası Bilimsel Forumhazırlıkları öncesi hem Forum konusunda işbirliği yapmak hem de Orta Asya coğrafyasında çölleşme ve ormansızlaşma konularında yapılabilecek projeler konusunda görüş alışverişi yapmak üzere Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ile Rektör Yardımcımız ve Uluslararası Bilim Forumu Koordinatörü Prof. Dr. Sezgin Ayan 24 Aralık 2014 tarihinde Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Hanifi Avcı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Genel Müdür Avcı, Uluslararası Bilimsel Foruma geniş katılımla destek vereceklerini ve Genel Müdürlüğün farklı coğrafyalardaki proje deneyimlerini Astana'da paylaşmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.

Foruma Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürlüğü dışında, Orman Genel Müdürlüğü, UNCCD (United Nations Convention to Combact Desertification), IUFRO (International Union of Forest Research Organization) ve EFI (European Forest Institute) gibi uluslararası ormancılık kuruluşları ile Kazakistan'ın Ormancılık ve Yaban Hayatı Komitesi ve Ormancılık & Orman Ürünleri Birliği’nin (Zhasyl Orman) destek vereceği ifade edildi.