Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Üniversitemiz tarafından yürütülmekte olan “Kastamonu Üniversitesi Gençlik ve Kariyer Merkezi Projesi”nin kapanış programı yapıldı.

Üniversitemiz Merkezi Kafeterya’da 12 Aralık 2014 tarihinde yapılan kapanış programına Garnizon ve Jandarma Bölge Komutan V. J. Alb. Erhan Vural, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Prof. Dr. Sezgin Ayan ve Prof. Dr. Ömer Atalar, idari birim amirleri, akademik personel ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını Proje Koordinatörü ve Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adem Yavuz Sönmez yaptı. Sönmez konuşmasında “Geride bıraktığımız bir yıllık sürede yüzlerce gencimizin sosyal ve kültürel hayatlarına, eğitim seyirlerine küçük de olsa önemli katkılar sağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu vesile ile proje takvim yılında zaman zaman dertleriyle dertlendik, sevinçleriyle sevindik. Maddi imkânsızlık nedeni ile kursa veya dershaneye gidemeyip de projemiz kurslarına katılıp üniversiteyi kazanan bir gencimizi gördüğümüzde gururlandık. Madde bağımlısı bir gencimizin faaliyetlerimiz sonucunda kötü alışkanlığından vazgeçtiğini ve kendisini normal insan yerine koyduğunu gördükçe mutlu olduk. Hayatında hiç yaşadığı şehrin dışına çıkmamış bir gencimizin yaz kampında ki mutluluğuna şahit oldukça duygulandık. Projemiz kurslarından aldığı sertifika ile işe giren bir gencimizi duyunca çalışma şevkimiz arttı. Bu zorlukların üstesinden gelmemizde bizlere yardımcı olan ve görev alan eğitim kadromuza, projede bizimle birlikte çalışan ve gece gündüz emek veren proje personelime, projemiz ortağı olarak birçok faaliyetimizde destek aldığımız İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesine, projenin yürütülmesinde işbirliği yaptığımız diğer bütün resmi ve özel kuruluşlara, projenin yürütülmesinde sürekli desteklerini gördüğümüz Üniversitemiz daire başkanlıklarına, bu ve bu tip projeleri destekleyerek ülkenin geleceğini sağlıklı bir şekilde teminat altına alan Gençlik ve Spor Bakanlığına ve desteğini her faaliyetimizde hissettiğimiz değerli Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a teşekkür ederim.” dedi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da “Gençler, bir milletin geleceğidir. Her toplum, kendi geleceğini teminat altına alacak, kendi değerlerini yükseltip, geliştirecek fertler yetiştirmeyi hedef edinir ve bu hedef doğrultusunda politikalar geliştirir. Yeni yetişen nesiller madden ve manen sağlıklı, güçlü ve dinamik bir kişilik kazanabildikleri ölçüde toplum da sağlıklı bir zemin kazanmış olur. Ayrıca, gençlerin eğitimine ve öğretimine çağın gelişen şartlarını da göz önünde bulundurarak önem veren milletler, daima yükselmişler ve söz sahibi olmuşlardır. Bu doğrultuda Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteklemiş olduğu ve Üniversitemiz tarafından yürütülen başarılı bir sosyal sorumluluk projesinin sonuna geldik. Geride bırakılan bir yıllık dönemde yürütücülüğünü yaptığımız projeden önemli kazanımlar elde edildiğini müşahede ettik. Manevi dünyasını bilen ve milli hassasiyetlerini manevi dünyası ile harman edebilen gençlerin yetişmesi adına çok küçük de olsa bu proje ile bir katkıda bulunmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her ne kadar küçük adımlar gibi görünse de elde edilen veriler ışığında projeye harcanan maliyetin son kuruşuna kadar hedefine ulaştığını izledik. Çünkü dünya da bütün din bilimciler ve sosyologların ortak görüşü şudur ki; sokaklardan kurtarılan ve topluma sağlıklı şekilde kazandırılan bir gencin, manevi şuur kazandırılan bir çocuğun, iç dünyasını sağlıklı oluşturup içtimai yapıyı temelden inşa edebilen bir çalışmanın maliyeti ile ifade edilemez. Bu şuurdan hareketle proje yürütücüsü olarak Üniversitemiz adına yürütülen bu başarılı projeden dolayı öncelikle destekleyici kuruluş olan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, İlim Yayma Cemiyeti Kastamonu Şubesine projenin yürütülmesindeki fedakârca çalışmalarından dolayı proje koordinatörlüğüne teşekkür eder, geleceğimizin teminatı gençlerimizin bahtlarının her iki cihanda açık olmasını temenni ederim.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz Gençlik ve Kariyer Merkezi Projesi’nin Eğitim Projeleri kapsamında; Gönüllülük faaliyetleri, Proje Süreç ve Yönetim Eğitimi, Rusça Dil Kursu, ISO 9001-2008 Kalite Yönetim Sistemleri, Üniversite Hazırlık Kursu, Ofis Programları Kullanımı Eğitimi, Etkili İletişim Kurma ve Beden Dili, Yönetim ve Organizasyon; Sosyal faaliyetler kapsamında, Yaz Kampı, Güneydoğu Gezisi, Kuşaklar Buluşuyor Projesi; Sanatsal ve Sportif Faaliyetler kapsamında Minyatür Kursu, Ebru Kursu, Ses Resitali ve Atölye Çalışması, Dalış Kursu; Tarih ve Kültür Bilinci Oluşturmaya Yönelik Faaliyetler kapsamında ise; Çanakkale Konferansı, Tarihi Farkındalık gibi faaliyetlerin gösterildiği tanıtım filmi gösterimi yapıldı.

Programın devamında Hedef Grup öğrencilerinin hazırladığı Tasavvuf Eserler Korosu’nun dinletisi yapıldı. Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Dans Topluluğu tarafından kardeş ülkeler dans gösterisi yapıldı. Rusça eğitimi gören hedef grupların seslendirdiği Türkçe-İngilizce-Rusça ve Kazak Türkçesiyle seslendirdikleri şarkıların ardından müzik dinletisi eşliğinde akşam yemeğiyle program sona erdi.