Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Ekonomi Bakanlığı desteğinde düzenlenen 3. Türkiye İnovasyon Haftası 4-6 Aralık tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde yapıldı. İnovasyon Haftası’nda Üniversitemizi, Kastamonu Meslek Yüksekokulu öğretim elemanı Öğr. Gör. Fuat Kartal temsil etti.

İnovasyon Haftası’nda yatırımcı iş adamlarına Üniversitemiz bünyesinde alınan patentler “Çevreci Batarya Şarj Sistemi” ve “Yüzde Elli Daha Az Yer Kaplayan LPG Tankı” prototip ürünlerinin tanıtımı yapıldı. Üniversitemizin patentini aldığı ürünler katılımcılar ve basın tarafından yoğun ilgi gördü.

Toplamda 35 Ar-Ge merkezi, 21 teknopark, 39 üniversite, 9 bilim ve teknoloji merkezi İstanbul'da 3 gün boyunca süren faaliyetlere katıldı. Ayrıca İnovasyon Haftası’nda 7 Ar-Ge proje pazarı, 21 tasarım yarışmasında toplam 502 proje sergilendi.

3. Türkiye İnovasyon Haftası programına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci iştirak etti.