Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı Erasmus+ Gençlik Hareketliliği Programında yer alan “Home Village” Projesi kapsamında Romanya’dan gelen 14 katılımcı 8 Aralık 2014 tarihinde Üniversitemizi ziyaret etti.

Devrekani Şehit Teğmen Cemal Tepeli Çok Programlı Anadolu Lisesi Öğretmenlerinden Fatih Dimici, Baki Palabıyık ve Hüseyin Öbek’in organize ettiği program kapsamında katılımcılara Kastamonu’nun tarihi ve kültürel özellikleri tanıtıldı. Kültürel alışveriş sağlamak maksadıyla lise öğrencileriyle Romanyalı katılımcılar bir araya geldi.

Program kapsamında katılımcılar Üniversitemizi de ziyaret ettiler.  Eğitim Fakültemizde yapılan ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. B. Ünal İbret, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Oğuzhan Kıldan, Eğitim Fakültesi Erasmus Koordinatörü Doç. Dr. Zekeriya Yerlikaya'da katıldı.

Ziyaret sırasında Üniversitemizde katılımcılara yemek ikram eden ve Üniversitemiz hakkında bilgi veren Rektörümüz Aydın “Üniversitemizin Erasmus anlaşması olan Üniversitelerden Kastamonu Üniversitesi’ne öğrenci olarak gelebilirsiniz. Burası sizin memleketiniz, sizleri Üniversitemize öğrenci olarak bekleriz. Arkadaşlarınıza da Üniversitemizi tavsiye edebilirsiniz.” dedi.

Programın devamında Rektörlük binamızı da ziyaret eden öğrencilere Yabancı Diller Bölüm Başkanı Öztürk Akcaoğlu tarafından bilgiler verildi. Romanya'dan gelen ziyaretçilere Üniversitemizin tanıtım malzemeleri hediye edildi. 14 Aralık Pazar gününe kadar Kastamonu’da kalacak olan öğrencilere program kapsamında Ilgaz Kayak Tesisleri de gezdirilecek.