Üniversitemizde “Bilimsel Araştırma ve Yayınlarda Etik Olmayan Durumlar ve Hukuki Boyutuyla Değerlendirmeler” konulu konferans düzenlendi. 24 Ekim 2014 Cuma günü yapılan konferansta konuşmacı olarak Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Farmakoloji ve Toksikoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Bilgili yer aldı.

3 Mart Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Sezgin Ayan ve Prof. Dr. Ömer Atalar, akademisyenlerimiz ve öğrenciler katıldı.

Konuşmasında Bilgili, etik kavramı, bilimsel yayın etiği, bilimsel yayınlarda etik dışı durumlar, bilimsel yanıltma biçimleri, alıntılardaki hukuki boyut konularına değindi. Son yirmi yılda bilimsel yayınlarda usulsüz alıntıların arttığına vurgu yapan Bilgili, etik dışı yapılan alıntıların cezai yaptırımları üzerinde durdu.

Kendi başından geçen olaylar ve Danıştay kararlarından örnekler de sunan Bilgili, konferansta katılımcılarla fikir alışverişinde bulundu.

Prof. Dr. Ali Bilgili’nin Üniversitemizde olmasından duyduğu mutluluğu ifade eden Rektörümüz Aydın konferansın sonunda Bilgili’ye hediyelerini takdim etti.