Türkiye Engelsiz Bilişim Platformu tarafından 23 Eylül 2014 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda yapılan 4. Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 Kongresi ve Engelsiz Bilişim Eğitim Ödülü töreninde Üniversitemiz bünyesinde yer alan Görme Engelli Kütüphaneleri Ortak Platformu (GEKOP) Engelsiz Bilişim Eğitim Ödülü’ne layık görüldü.

Bu kapsamda Üniversitemiz Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü 30 Eylül 2014 Salı günü Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Engelsiz Üniversite Koordinatör Yardımcısı Mehmet Üneş, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a çalışmaları sırasında verdiği destek için teşekkür ederek aldıkları “Engelsiz Bilişim Eğitim Ödülü”nü Rektörümüze takdim etti.

Rektörümüz Aydın yaptığı konuşmada Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğü’nün çalışmaları sayesinde “Engelsiz Bilişim Eğitim Ödülü” aldıklarını ifade ederek, “Engelsiz Üniversite Koordinatörlüğümüz çalışmaları ile hem bizim hem de ülkemizin göz bebeği olmuştur. Sesli okumayı üniversitemize açmıştır. Başarılı çalışmalarının devamını dilerim. Bu vesile ile de emeği geçen herkesi kutlarım” dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ın kabulünde, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Atalar, Kütüphane Dokümantasyon Daire Başkanı Yaşar Uludağ, Kastamonu Üniversitesi Engelsiz Üniversite Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Kerim Güney, Koordinatör Yardımcısı Mehmet Üneş, Yönetim Kurulu Üyeleri Ertuğrul Kaba, Hüseyin Somuncu ile Burcu Tiğ Demir hazır bulundu.