Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesinin 85. kuruluş yıldönümü adına 22-24 Eylül 2014 tarihleri arasında tertip edilen "Modern Zirai Bilim: Globalleşme Şeraitinde Günümüzün Mevcut Problemleri ve Perspektifler" konulu milletlerarası konferansa şeref konuğu olarak katıldı. Konferansta Rektörümüze, Rektör yardımcımız Prof. Dr. Sezgin Ayan refakat etti.

Gence'deki Haydar Aliyev Kültür Merkezinde yapılan ve 11 farklı ülkeden temsilcilerin yer aldığı açılışta Üniversitemiz ve Türkiye'den katılan diğer üniversiteler (Ordu Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Iğdır Üniversitesi) adına Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın açılış konuşması yaptı.

Rektörümüz konuşmasında “gelişmiş ve kudretli bir Türk Dünyası’nın önemini ve Azerbaycan için her şeyi yapmaya hazır olduklarını” ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından Gence'deki yerel TV kanallarının (Kepez TV, Genç TV, Alternatif TV) canlı yayın konuğu olan Rektörümüz Aydın, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesiyle yapılabilecek işbirliği imkanlarını ve konferans hakkındaki görüşlerini anlattı. Ayrıca, konferansın kapanış oturumunda divanda yer alan Rektörümüz Aydın, bu tür çalışmaların önemini vurgulayarak, üniversiteler olarak birçok ortak proje yapabileceklerini söyledi.

Rektör Aydın, Kepez TV'nin konuğu olarak açık oturum programına da katıldı. Programda Azerbaycan-Türkiye ilişkileri, işbirliği imkanları, ortak projeler ve Türkiye’de örnek alınabilecek sistemler tartışıldı.

Rektör yardımcımız Prof. Dr. Ayan, konferansta  "Toprakla İlişkili Çölleşme Göstergeleri ve Türkiye" konulu sözlü bildirisini sundu.