Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı, üniversiteler düzeyinde verilen en yüksek ödül olan “Yüksek Hizmet ve Onur Altın Madalyası” ödülüne layık gördü.

Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi Senatosu, Rektörümüz Aydın’ın üniversiteye yaptığı katkılardan dolayı “Yüksek Hizmet ve Onur Altın Madalyası” ile ödüllendirilmesi kararı verdi. Ödülün takdimi ise Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi’nin 70. Kuruluş Yıldönümünde Kazakistan’da Rektör Prof. Dr. Nöketayeva Dinara  tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’a verildi.

Ödülün takdiminde konuşan Rektörümüz Aydın, Kazak coğrafyasında bulunmaktan ve iki üniversite arasındaki işbirliğinden memnuniyet duyduklarını ifade ederek, “Bu ödül bizleri daha çok işbirliğine ve çalışmaya sevk edecektir.  Amacımız gençlerimiz arasındaki kültür birliğini daha fazla geliştirmektir. Bu amaçla da eğitim ve öğretimde önemli işbirliği çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Kazak Kızlar Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nöketayeva Dinara da yaptığı konuşmada, iki üniversite arasındaki işbirliğine çok önem verdiklerini, Rektörümüz Seyit Aydın’ın çabaları ve çalışmaları sonucu iki üniversite arasında önemli projeler gerçekleştirildiğini belirtti.

Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi ile Türkiye üniversiteleri arasında ikili eğitim işbirliklerinin yapılmasına aracılık eden ve bu çalışmaların başlamasına katkı sunan Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Enver Kapağan’a da “Altın Onur Ödülü” verildi.

Kazak Kızlar Pedagoji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nöketayeva Dinara ile Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın yeni eğitim işbirliği anlaşmasına da birlikte imza attılar.