Bir dünya üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Üniversitemiz uluslararası ikili ilişkilerini artırmaya devam ediyor. Bu kapsamda 19 Ağustos 2014 günü Libya heyeti Üniversitemizi ziyaret etti.

Ziyarette Libya heyetinde Libya Başbakanı Eğitim Müşaviri Almehdi Muhammed İbrahim, Ali Muhammed Hasanelkadre, Tarek A. Salem Altief, Gıyasettin Kaznevi yer alırken, Üniversitemiz adına da Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Rafet Özkan ve Prof. Dr. Ömer Atalar ile Genel Sekreter Prof. Dr. Ömer Küçük hazır bulundu.

Görüşmede üniversiteler arası akademik işbirliği, Libyalı öğrencilerin Üniversitemizde lisansüstü eğitim almaları ve öğretim elemanı değişimiyle ilgili yapılabilecek konular ele alındı.

Ziyaretin sonunda Libya Başbakanı Eğitim Müşaviri Almehdi Muhammed İbrahim başkanlığındaki heyete Rektörümüz Aydın günün anısına hediyelerini takdim etti.