Kastamonu Üniversitesi Su Sporları Su ve Sualtı Uygulama ve Araştırma Merkezi (KÜSAM), Kastamonu İli, Cide İlçesine bağlı Gideros Köyünde bulunan ve görenleri büyüleyen Gideros Koyunda sualtı etkinliği düzenledi. 09.08.2014 Cumartesi günü icra edilen etkinlik Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN ve Cide Kaymakamı Yüksel KARA teşrifleri ile gerçekleştirilmiştir. Etkinlik öncesinde yapılacak dalış için gerekli ön bilgilendirme ve dalış liderliği KÜSAM 2* Dalış Eğitmeni ve Rehber dalgıcı Ferhat YALGIN tarafından verildikten sonra Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Nejdet Gültepe, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yunus ÇELİK ve KÜSAM Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Osman Sabri KESBİÇ’in katılımları ile su altı etkinliği yapıldı. Koyun sualtı zenginlikleri başta Üniversitemiz Rektörü Sn. AYDIN, Cide Kaymakamı Sn. KARA ve tüm katılımcılar tarafından merakla ve beğeni ile incelenirken, bu güzel anlar sualtı kameraları ile kayıt altına alındı (Video görüntüleri için tıklayınız).

Karadeniz’de Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) tarafından tescili bulunan dalış kurumlarından biri olan KÜSAM’ nin 1,2 ve 3* engelli dalıcı ve diğer dalıcı eğitimleri yılın 12 ayı devam etmektedir (ayrıntılı bilgi için e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.).

Gideros Dalışı: