Üniversitemiz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bünyesinde faaliyet gösterecek olan “Turizm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Birimi” 20 Haziran 2014 tarihinde açıldı.

Açılışa Vali Şehmus Günaydın, Kastamonu Milletvekilleri Mustafa Gökhan Gülşen ve Emin Çınar, J. Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğg. Ali Çardakçı, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Prof. Dr. Ömer Atalar ve Prof. Dr. Sezgin Ayan, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Saim Ateş, kamu kurum amirleri, Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile Kastamonu halkı katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Ateş, konağın öğrenciler için önemli bir eğitim ve staj imkanı olacağını belirtti.  Eğitim, Uygulama ve Araştırma Birimi olarak açılan konağın aynı zamanda Üniversitemiz personeline ve Kastamonu halkına da hizmet vereceğini ifade eden Ateş, Yed-i Beyza olarak isimlendirilen konak bahçesinin 80 kişi ağırlayabilecek kapasitede olduğunu söyledi.

Yücebıyık Konağı’nın Üniversitemize tahsisini sağlayan Yücebıyık ailesine teşekkür eden Rektörümüz Aydın ise konuşmasında konağın faydalı bir birim olacağını vurguladı. Aydın beyaz el, temiz el anlamına gelen ve Yed-i Beyza ismi verilen bahçenin, bu yaz Üniversitemiz personeline ve Kastamonu halkına hizmet vereceğini belirtti. Konağın içerisi hakkında da detaylı bilgi veren Aydın, üst katının kısa zaman sonra konaklama amaçlı kullanılacağını da sözlerine ekledi.

Kastamonu İl Müftüsü Osman Arslan’ın yaptığı duanın ardından kurdele kesimiyle açılış yapıldı. Verilen kokteyl ve davetlilerin konağı gezmesiyle program sona erdi.