Üniversitemiz Improving the Communicative English Language Competence of Academic Personnel within the framework of VET (RealEnglish) isimli projenin Budapeşte’de düzenlenen ikinci toplantısında Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Atalar, İngilizce Okutmanı Mustafa Öztürk Akcaoğlu, ve Öğr. Gör. Nadir Ateşoğlu tarafından temsil edildi. Proje kapsamında üniversitemiz akademik personelinin yabancı dil konuşma ve dinleme becerilerinin hazırlanacak olan web tabanlı bir yazılım ile geliştirilmesi hedefleniyor.

Budapeşte’de yapılan toplantıda İngiltere’den Coventry Üniversitesi ve Sky Management Organisazyon, Macaristan’dan Szamalk Üniversitesi,  İtalya’dan Unidav Telematic Üniversitesi, Aksaray ve Karabük Üniversiteleri temsilcileri de hazır bulundu.

Bu görüşmeler neticesinde Macaristan’ın Szamalk Üniversitesi ile ikili ortaklık anlaşması imzalandı. Bu sayede Szamalk Üniversitesi ile Üniversitemiz arasında uzun vadeli bir işbirliğinin temelleri atıldı. Ayrıca Macaristan’ın Eötvös Lorand Üniversitesi ile de Erasmus anlaşması yapılması için ön görüşmeler ve kabuller tamamlandı.

Üniversitemiz ile İngiltere, İtalya ve Macaristan’dan bilim adamlarını bir araya getiren toplantı ile uzun vadeli olarak birlikte çalışma ve işbirliği konularında mutabakata varıldı.