Kastamonu Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (KASÜSEM) ile Kastamonu Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliğiyle ikincisi düzenlenen “Kastamonu Kariyer Günü” 24 Mayıs 2014 Çarşamba günü 3 Mart Konferans Salonu’nda yapıldı.

Programa Vali Vekili Alper Tanrısever, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Atalar, İşkur İl Müdürü Adnan Arslan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis ve Genel Sekreter V. Prof. Dr. Ömer Küçük  ve öğrenciler katıldı.

İşkur İl Müdürü Adnan Arslan’ın iş piyasasından da bahsettiği açılış konuşmasının ardından Rektörümüz Aydın iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrencilere seslendi. İş bulmanın her gün daha da zorlaştığına dikkat çeken Rektör Aydın, konuşmasında “Değişen dünya düzeninde sektörler, çalıştıracakları elemanın daha donanımlı ve iyi yetişmiş olmasına hassasiyet göstermektedir. Bu da gençlerimizin yalnız üniversite tahsili görmelerinin kifayet etmemesi neticesini doğurmaktadır. Bu sebeple sizler gördüğünüz tahsille yetinmemeli, kendinizi donanımlı fertler olarak yetiştirmek için gayret göstermelisiniz. Bugünkü faaliyet, Üniversitemiz bünyesinde hizmet veren Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenmiştir. Sürekli Eğitim Merkezimiz, 2008 yılından itibaren hizmetlerini gayretli bir şekilde yerine getirmektedir. Üniversiteler, cemiyetin meselelerine ilmî çözümler arz eden müesseselerdir. Bu maksattan yola çıkarak kurulan Merkezimiz, Üniversitemizin kamu, özel sektör ve milletlerarası kuruluşlarla işbirliğini geliştirerek, ülke kalkınmasına fayda sağlamaya gayret göstermektedir.  Kastamonu Üniversitesi olarak talebelerimizin ve mezunlarımızın meslek hayatlarına sağlam bir başlangıç yapmalarını sağlamak; bilgi, beceri, yetenek ve isteklerine uygun, kendilerini mutlu edecek sektörlerde yer almalarına önayak olmak; meslek ve kariyer tercihleri hakkında bilgi aktarmak, talebelikten iş hayatına geçişte hazırlık yapmalarına yardımcı olmak bizim en tabii vazifemizdir. Bizler talebelerimizin ve mezunlarımızın iş hayatını yakından tanımaları hususunda birçok etkinlik yaptık ve bunların devamı da gelecektir.” dedi.

Program, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Matriks Kimya yetkilisi Doç. Dr. Zekeriya Yerlikaya ve Ankafar Tarım ve İlaç yetkilisi Bahtiyar Yılmaz’ın başarı hikâyelerini anlattıkları söyleşi ile devam etti.

Stand ziyaretlerinin de yapıldığı programın ikinci bölümünde İş ve Meslek Danışmanı Tuncay Rençber özgeçmiş hazırlama ve mülakat teknikleri ile ilgili katılımcılara bilgi verdi. Program, moderatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Dekanı Prof. Dr. Muhsin Halis’in yaptığı “Kariyer Fırsatları” konulu panelin ardından plaket takdimiyle sona erdi.