Uluslararası Üniversiteler arenasında adından sıkça söz ettiren üniversitemiz, yaptığı ikili işbirliği ve Mevlana Değişim Programı anlaşma sayılarını artırıyor.

21-25 Mayıs 2014 tarihleri arasında Kazakistan’ın başkenti Astana’da bulunan Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Ömer Küçük, L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi yetkilileri ile görüştü. Küçük’ün L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sydykov Yerlon Battashevıch ile yaptığı görüşme sonunda iki üniversite arasında ikili işbirliği ve Mevlana Değişim Programı anlaşması imzalandı.  İmzalanan protokollerle ikili işbirliği anlaşma sayımız 48’e yükselirken; Mevlana Değişim Programı anlaşma sayımız da 31 oldu.

Ayrıca Genel Sekreterimiz Prof. Dr. Küçük, L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkin Ongarbaev ile de görüşmelerde bulundu.

L.N. Gumilev Avrasya Milli Üniversitesi Hukuk Fakültesinin 15. Kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılan ve protokol konuşması yapan Genel Sekreter Vekilimiz Prof. Dr. Küçük, konuşmasında ortak tarih, din, dil ve kültürel değerlere sahip olduğumuza dikkat çekti. Ayrıca Küçük,  imzalanan protokollerle her iki üniversite arasında öğrenci ve akademisyen değişimi yanında ortak projelerin de geliştirileceğini belirterek birlikteliğin önemli bir adım olduğuna vurgu yaptı.

Prof. Dr. Küçük, Astana’daki programının devamında dünyanın farklı ülkelerinden çok sayıda üst düzey yetkilinin yer aldığı 7. Astana Ekonomi Forumuna da katıldı.