Üniversitemizde Türkiye Patent Enstitüsü uzmanları tarafından 21 Mayıs 2014 tarihinde "Fikri-Sinai Mülkiyet Hakları" konulu farkındalık eğitimi yapıldı.

3 Mart Konferans Salonu’nda düzenlenen eğitime Üniversitemiz akademik personeli katıldı. Programın başında Türk Patent Enstitüsü hakkında katılımcılara kısa bir bilgi verildikten sonra Patent Uzmanı Emre Seyrek, “Fikri ve Sınai Haklar” hakkında sunum yaptı. Sunumunda Seyrek,  fikri mülkiyet hakları, sınai haklar, buluşlar ve korunması, patentin işlevi, patentin firmalar için önemi, patentlene bilirlik kriterleri ve müracaat hakkında bilgi verdi.

Farkındalık eğitiminin devamında Marka Uzman Yardımcısı Hüseyin Yılmaz ise marka nedir, işlevleri nelerdir, marka tescil başvurusu, marka korunması gibi konu başlıklarının yer aldığı sunumunu yaptı.

Eğitim katılımcıların sorularının cevaplandırılması ile sona erdi.