Miraç, Peygamber efendimizin bütün insanlığı temsilen Cenâb-ı Hakkın yüksek huzuruna kabul edildiği mukaddes bir yolculuktur. Hicrî Recep Ayı’nın 27. gecesinde vuku bulan bu mucizevî hadise; kullarının manen yükselerek Allah’ın rahmet ve huzuruna vasıl olabileceğini temsil eden mübarek bir dinî semboldür. Miraç; ahlâkî erdemler kazanabilmenin, rahman ve rahîm olan Yüce Allah’a bağlanarak, ona râm olmaktan geçtiğini hatırlatan mukaddes bir gecedir.

Miraç’ın özünde her türlü kötülükten arınma, insanlığa faydalı kıymetler üretme, fedakârlık, mesuliyet sahibi olma, zamanın ehemmiyetini idrâk etme hassaları mevcuttur.

Bu mübarek gece vesilesiyle, öncelikle yakın zaman önce Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen elim maden kazasında hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Kastamonu Üniversitesi olarak Miraç Kandili’nin Üniversitemize, vilayetimize, ülkemize, milletimize ve bütün İslam âlemine huzur getirmesini temenni eder; İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ederiz.

Prof. Dr. Seyit Aydın