Bu yıl yedincisi düzenlenen İstanbul Feshane Kastamonu Günleri Soma’da yaşanan kaza sebebiyle buruk başladı. Bu yıl, önceki senelerden farklı olarak, etkinlik dâhilinde yapılması planlanan konser ve programlar Soma faciasından dolayı Millî yas ilan edilmesi sebebiyle iptal edildi. Sadece protokol konuşmalarının yapıldığı Açılış Töreni’nde önemli siyasetçi ve işadamlarının bir araya geldiği etkinlik, 15 Mayıs 2014 Tarihinde kapılarını ziyaretçilere açtı.

7. Feshane Kastamonu Günleri’nin açılışına, Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, İstanbul Milletvekili Dr. Haldun Ertürk, Kas-Der Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Z. Tahir Karahasan, İstanbul Vali Yardımcısı Hasan Öztürk,  Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmet, Şişli Kaymakamı Salih Işık, Kâğıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Kastamonu İlçe Kaymakam ve Belediye Başkanları, Kas-Der Yönetimi, Şube Başkanları ve davetliler katıldı.

Program, Kur’an tilaveti ve dualarla başladı. Açılış konuşmasını yapan Kas-Der Genel Başkanı Latif Çilingiroğlu; “Geçen sene altıncısını düzenlediğimiz Feshane Kastamonu Günleri, Kastamonu’nun tanıtımında büyük rol oynadı. Kastamonu’muzun tanıtımına ve kalkınmasına desteğimiz artarak devam edecektir. Bu sebeple Hükümete, Sayın Vali Erdoğan Bektaş’a ve organizasyona destek veren işadamlarına teşekkürlerimizi iletiyorum.” dedi.

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Kastamonu Belediye Başkanı Sayın Tahsin Babaş “Kastamonu ve İstanbul, farklı özellikler taşıyan iki güzide şehirdir. Kastamonu; Anadolu’ya, hatta tüm dünyaya nur saçan bir mübarek şehirdir. Kas-Der Genel Başkanı başta olmak üzere, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.’’ dedi. Konuşmasının sonunda Manisa’nın Soma İlçesindeki faciada hayatını kaybeden işçilere Allah’tan rahmet; yakınlarına ve bütün milletimize sabırlar dileyen Babaş, faciadan yaralı kurtulanlara acil şifalar diledi.

İstanbul Milletvekili Ahmet Haldun Ertürk, konuşmasında Feshane Kastamonu Günleri’nin, Kastamonu kültürünü yalnız İstanbul’daki hemşehrilerimize hatırlatmak veya tanıtmakla kalmayıp; dış ülkelere de duyuran önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayarak; bu etkinliğin önümüzdeki yıllarda da sürmesi temennileriyle konuşmasını sonlandırdı.

Son konuşmayı yapan Vali Erdoğan Bektaş ise, “Biz Kastamonu’da çok önemli maddi ve manevi değerlerin sahibiyiz. Kastamonu, barındırdığı bu özellikler ile eşsiz bir değere sahiptir. Bu coğrafyada saklı kalan birçok güzellik, son yıllarda ağırlık verilen projeler sonuçlandığında tarihi bir inci gibi ortaya çıkacak. O vakit geldiğinde Kastamonu ile sadece Kastamonulular değil; Ülkemizin bütün fertleri gurur duyacaklar’’ dedi. Bektaş, konuşmasının sonunda, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Feshane Kastamonu Günleri’nde Üniversitemizi Rektör Basın Danışmanı Yrd. Doç. Dr. M. Onur Hasdedeoğlu, Fen-Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yasin Şerifoğlu ve öğrencilerimiz temsil etti. Etkinlikte yer alan Üniversitemiz standına öğrenci adayları ve aileler başta olmak üzere, bütün ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Standımıza gelen ziyaretçiler; Üniversitemizde mevcut bölüm ve programlar, yurtiçi ve yurtdışı öğrenci değişim programları, lisansüstü eğitim olanakları, Üniversitemizin kampüsü ve çevresi, vb. konularda temsilcilerimizden bilgi aldılar.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nın resmi tatil olması sebebiyle bir gün daha uzatılan 7. Feshane Kastamonu Günleri, 19 Mayıs Pazartesi akşamı sona erdi.