Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919 tarihinde istiklal uğruna Samsun’dan başlattığı kurtuluş mücadelesinin 95. yıldönümünü bu yıl, Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen facia nedeniyle buruk kutluyoruz. Milletçe derin bir üzüntü içerisindeyiz. Bu vesile ile ekmekleri uğruna şehit olan işçi kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve bütün ülkemize sabır; yaralı olarak kurtulanlara da acil şifalar diliyoruz.

İstiklal uğruna binlerce şehit kanıyla sulanan, zorluklar içinde, büyük gayretlerle kurularak, gelecek nesillere emanet edilen vatanın bütünlüğünü korumak, onu baki kılmak, Türk gençliğinin en aslî vazifesidir. Gençlik, bir milletin istikbalidir. Gençlere kıymet veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, yarınlara hazırlayan milletler, geleceğe itimatla bakarlar. Daha güçlü ve daha muteber bir Türkiye idealine ulaşma yolunda Üniversitemiz olarak bizler de bu şuurla, milli mücadele ruhunu devam ettirme ve asrın gerektirdiği donanımlara sahip bir gençlik yetiştirme, Üniversitemizden yeni bilgi, beceri ve tutumlar kazanmış mezunlar verebilme azmi ve kararlılığı içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anar; başta yarınlarımızın teminatı sevgili gençlerimiz olmak üzere milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.

Prof. Dr. Seyit Aydın