KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Dr. Derviş Eroğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın’ı makamında kabul etti. 16 Mayıs 2014 tarihindeki ziyarete Rektörümüz Aydın’ın yanında Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner, Kastamonu eski Milletvekili Musa Sıvacıoğlu ve Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Nejdet Gültepe katıldı.

Ziyaret sırasında Cumhurbaşkanı Sayın Eroğlu, Üniversitemize ve Girne Amerikan Üniversitesi’ne “1st International Symposium on Aquatic Sciences and Technology” adındaki sempozyumu düzenledikleri için teşekkür etti ve her iki üniversitenin de birlikte çalışmalarının devamını diledi.

Görüşme sırasında Rektörümüz Aydın, “Bizlere kucak açtığınız ve çalışmalarımıza vermiş olduğunuz destekler için teşekkür ediyoruz. En kısa sürede sizleri Kastamonu ve Üniversitemizde görmekten memnun olacağımızı bilmenizi istiyor ve sizleri Kastamonu’ya davet ediyoruz.” dedi.

Ziyaretin sonunda Rektörümüz Aydın, Cumhurbaşkanı Sayın Eroğlu’na Üniversitemiz plaketini takdim etti.