Üniversitemiz Türk Dünyası Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından “Klasik Metinlerin Işığında Menkıbelerin Dili” konulu bir konferans düzenlendi.

7 Mayıs 2014 Tarihinde 3 Mart Konferans Salonu’nda düzenlenen ve Prof. Dr. Ahmet Taşğın’ın konuşmacı olduğu konferansa Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Prof. Dr. Sezgin Ayan ile Prof. Dr. Ömer Atalar, Üniversitemiz akademik ve idari birim yöneticileri, personelimiz ve öğrenciler katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Türk Dünyası Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hacı Ahmet Şimşek, Üniversitemizde işlenecek olan bu konu hakkında çoğu insanımızın konuşma cesareti olmadığını ve Taşğın’ın bu konu üzerinde çok uzun zaman çalışmalar yaptığını söyledi.

Bu konular üzerinde yıllardır çalıştığını söyleyerek konuşmasına başlayan Taşğın, Tekke ve zaviyelerin kapatılmasının bir sonucu olarak, klasik metinlerin Türkiye’de önemini kaybettiğini ifade etti. Taşğın konferansında klasik metinlerin doğru anlaşılması için yeniden okunup yorumlanmasını gerekliliği üzerinde durdu. Klasik metinlerin insanoğlunun içinde bulunduğu sosyal ve kültürel alana hitap ettiğini belirten ve Selçuklu döneminde bu konulara önem verildiğini ifade eden Taşğın, klasik metinler ve menkıbelerin akademik çevreler tarafından ilmi bilgiler ışığında incelenmesinin ehemmiyetini vurguladı.

Konferansın sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan Taşğın’a Rektörümüz Prof. Dr. Seyit Aydın tarafından hediyeleri takdim edildi.