1885 yılında kurulan Abdurrahman Paşa Lisesi'nin kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere Kastamonu'ya gelen Hababam Sınıfı oyuncuları üniversitemizi ziyaret etti. Abdurrahman Paşa Lisesi’nin ilk binası olan Rektörlük Binası’nda yapılan ziyarete Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, Prof. Dr. Sezgin Ayan ile Prof. Dr. Ömer Atalar, Genel Sekreter Vekili Prof. Dr. Ömer Küçük, İl Özel İdaresi müdürü T. Zafer Karahasan, Hababam Sınıfı filminin unutulmaz oyuncuları katıldı.

Ziyaret esnasında konuşan Rektör Yardımcısı Özkan, Rektörlük binasının Hababam Sınıfı’nın ilham kaynağı olduğunu belirtti. Üniversitemiz hakkında bilgi veren Özkan, değerli sanatçılarımızın üniversitemizi teşriflerinin hem öğretim elemanlarına hem de öğrencilere heyecan verdiğini söyledi. Rektörlük binasından etkilendiklerini dile getiren sanatçılar, Kastamonu’da olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

Rektörlük binasını gezen oyunculara, Rektör Yardımcılarımız tarafından hediyeleri takdim edildi. Yakın zamanda açılan Hababam Sınıfı Müzesi’nde sergilenmek üzere, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan tarafından oyunculara üniversitemizin plaketi verildi.