Üniversitemiz Rektörlüğü 16-19 Nisan 2014 tarihlerindeki Kırgızistan ziyaretinde çeşitli temaslarda bulundu.

Ziyaretlerin 16 Nisan 2014 tarihindeki ilk bölümünde Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü ve Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan’dan oluşan heyet, çeşitli dönemlerde Kırgızistan'da şehit olan Kırgız Türkleri anısına yapılan anıtmezarları ve dünyaca ünlü Kırgız yazar Cengiz Aytmatov'un Ata-Beyit’teki kabrini ziyaret etti. Daha sonra Çolpon-Ata'da Türklerin ilk Müslüman başkenti olan Balasagun’a gidildi. Ruhordo'da yapılan park ziyaretinin ardından, Chong Oruktu'da Isık Göl bölgesinin avcılıkta birinci olan kartalı uçuruldu.

Üniversitemiz heyeti 17 Nisan 2014 tarihinde Isık Göl Eyalet Valisi Emilbek Kaptagaev, Karakol Belediye Başkanı Ryskul Urkalyevich Kalygulov ve Kasım Tınıstanov Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Kurmanbek Kıyanoviç’i makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlerin sonunda Rektörümüz Aydın, Vali Kaptagaev, Belediye Başkanı Kalygulov ve Rektör Kıyanoviç’e hediyelerini takdim etti. Belediye Başkanlığına yapılan ziyarette Rektör Aydın, Milletvekili Köylü, Rektör Yardımcısı Özkan ve Üniversitemiz Fen-Edebiyat Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Cıldız İsmailova’ya ‘Fahri Hemşehrilik Beratı’ verildi.

18 Nisan 2014’te Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sebahattin Balcı, makamında ziyaret edildi. Ziyaretin sonunda karşılıklı hediyeler takdim edildi. Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi ziyaretinin ardından, Celalabad İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kantörö Şaripoviç Toktomamatov tarafından Üniversitemiz şerefine verilen akşam yemeğinde iki üniversite arasında Mevlana Değişim Programı protokol anlaşması imzalandı.

Üniversitemiz heyetinin Kırgızistan’dan ayrılmadan önceki son teması 19 Nisan 2014 tarihinde Eastern Üniversitesi Rektörü Almaz İbraev ile oldu. İbraev’in makamında düzenlenen ziyarette iki üniversite arasında yapılabilecek ortak çalışmalar için görüşler bildirildi. Görüşmenin sonunda karşılıklı hediyeler sunuldu.