Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Araç Rafet Vergili Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından 14 Nisan 2014 tarihinde bir program tertip edildi. Yüksekokul binasında yapılan programa Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN,  Araç Kaymakamı Halil İbrahim ÇELİK, Araç Belediye Başkanı Mustafa AYANOĞLU, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali Rafet ÖZKAN, Genel Sekreter Yardımcısı Vekili Sabahattin ÇEBİ, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. S. Tunay KAMER, akademik ile idari personel ve öğrenciler katıldı.

Programın başında söz alan Araç Rafet Vergili MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Korhan ENEZ; Kutlu Doğum Haftası programının ev sahibi olmalarından dolayı yaşadıkları mutluluğunu dile getirerek günün anlamı üzerine kısa bir değerlendirme yaptı. Son olarak bu anlamlı programın hazırlanmasında emeği geçenlere ve destek verenlere teşekkür etti.

Rektörümüz AYDIN programda yaptığı konuşmada: “Kutlu Doğum Haftası programları artık gelenek haline geldi. Kuruluşlarımız, şehirlerimiz, ilçelerimiz değişik şekillerde Kutlu Doğum Haftası programı yapıyorlar. Bunun öncülüğünü de Diyanet İşleri Başkanlığımız yürütmektedir. Resulullah’ı anıyoruz. Tabi ki sadece bir haftalık anma heyecan veriyor; ama neticede inşallah tesiri kalbimize 365 gün yayılır. Müdürümüzün öncülüğünde yüksekokulumuz tarafından düzenlenen programımıza hoş geldiniz ve hayırlı, uğurlu olsun.” dedi.

Programın ilk bölümünde İnebolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hafız Akın BAYRAK Aşr-ı Şerif ve mealini okudu. Yüksekokul Sekreteri Ayhan İNAN’da “Bir Gece” adlı şiiri seslendirdi. Programın devamında İnebolu Hamidiye Camii İmam Hatibi Hafız Haki YILMAZ ney dinletisi sunduktan sonra Aşr-ı Şerif’i okudu.

Rektör Yardımcımız ve İlahiyat Fakültesi Dekanı ÖZKAN programda katılımcılara yaptığı konuşmada insanoğlunun yaradılışından bugüne kadar geçen süreçte çeşitli buhranlar yaşadığını ve bunun nedenin peygamberlerin getirdiği çizgiden uzaklaşmasının olduğunu söyledi. ÖZKAN: “Bugün içinde yaşadığımız dünyada bunalımların yüksek olduğu, savaşların, zulümlerin ve vahşetlerin zirve yaptığı bir dönemden geçiyoruz. Bunun tek sebebinin de alemlere rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed (SAV) Efendimizi anlamak, onu tanımak, onun bize getirdiği örnek hayatı hayatımıza tatbik edememek olduğunu düşünüyorum. Özellikle İslam dışı dünya için söylüyorum. Peygamber Efendimizi tanımıyor olmaları, İslam’ı tanımıyor olmaları vahşet ve zulümleri yapmalarında ki tek sebep olduğunu düşünüyorum. Oysa Kuran-ı Kerim’e baktığımızda pek çok ayet-i kerime de Allah, Peygamber Efendimizi bize örnek olarak sunuyor. Ayrıca Hz. Muhammed’in ahlakı bizlere miras kalmıştır. O ahlakı her mümin yaşamak ve yaşatmak zorundadır.” dedi.

Gençlere de seslenen ÖZKAN; insanlara yakışanın ahlak olduğunu, ibadetlerin özününde Peygamber Efendimizin ‘en yüce ahlakı tamamlamak için gönderildim’ sözünün gereği olarak ahlakımız, erdemimiz ve şerefimiz olduğunu belirtti. ÖZKAN: “Peygamber Efendimiz dinimizi tebliğe başladığı andan itibaren yanında farklı yaş kategorilerinde insanlar vardı. Yanından hiç ayrılamayan O’na samimiyetle ve ihlasla teslim olan gençler yani peygamber aşığı gençler sayesinde İslam dini yükselmiş ve yücelmiştir. Sevgili gençler bu dünyada kendinizi küçük görmeyin. Fatihlerin İstanbul’u fethettiği yaştasınız. Elbette aldığımız eğitim ve donanım çok kıymetlidir; ama bizim içimizdeki, yüreğimizdeki iman sayesinde her şeyi başarabiliriz. Dünya hepimizden hizmet bekliyor. Hepimizin hedefi dünyaya, insanlığa ve Ümmet-i Muhammed’e hizmet olsun.” dedi.

İnebolu Hamidiye Camii İmam Hatibi Hafız Haki YILMAZ ve grubu tarafından ilahiler seslendirildi. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) ve bütün peygamberler için okunan Hatm-i Şerif duasının ardından program düzenlenen yemekle sona erdi.