Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN 21 Mart Nevruz Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Nevruz’un geniş bir coğrafyada kutlanan ortak kültür mirası olduğunu vurgulayan mesajında AYDIN:

“Baharın gelişinin sevinçle karşılandığı “Nevruz” farklı isimlerle yüzyıllardır kutlanmaktadır. Kültürel miras yoluyla günümüzde de büyük bir coşkuyla kutlanan “Nevruz” dünyanın bilinen en eski bayramlarından biridir.

Asya'dan Balkanlara, Orta Doğu'dan Anadolu'ya kadar çok geniş bir coğrafyada aynı coşkuyla kutlanan Nevruz’un birleştirici ve bütünleştirici yönüyle kültürümüzde özel bir yeri bulunmaktadır.

Nevruz’da canlanan tabiat ile birlikte yeni umutların da yeşermesi temennisiyle başta Üniversite personelimizin, halkımızın ve diğer ülkelerde de bu sevinci yaşayan bütün insanlığın Nevruz Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk, kardeşlik ve beraberlik dolu güzel günlere vesile olmasını dilerim” dedi.