Kırgız Milli Akademisi’nden Dr. Cıldız İSMAİLOVA’dan sonra Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi’nden yabancı uyruklu iki öğretim elemanı daha Üniversitemizde göreve başladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Seyit AYDIN’ı makamında ziyaret eden Zarinah Jan Binti Yusof Khan ve Nurshidah Abdul Wahab’ın yanında Üniversitemiz Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Rafet ÖZKAN, Prof. Dr. Sezgin AYAN ve Prof. Dr. Ömer ATALAR, Yabancı Diller Bölüm Başkanı Öztürk AKCAOĞLU, Dr. Cıldız İSMAİLOVA ve Genel Sekreterimiz Sabahattin ÇEBİ de hazır bulundu.

Rektörümüz AYDIN ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Malezya’dan gelen hocalarımızın akademisyenlerimizin arasına katılmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ayrıca birlikte ortak akademik çalışmaların da yapabileceğini belirten Rektörümüz AYDIN: “Bundan sonrasının sizler ve Üniversitemiz için hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Ülkemizi ve Üniversitemizi sevip burada kalmaya karar verirsiniz inşallah. Uluslararası Malezya İslam Üniversitesi’nden de Üniversitemiz öğrencisi olmak isteyenlere her zaman kapımız açıktır. Sizlerin aracılığıyla onları buraya davet edelim. Sadece lisans değil; master ve doktora programlarımızda da eğitim alabilirler.” dedi.

Rektörlüğe bağlı Yabancı Diller Bölümünde, isteğe bağlı ve zorunlu hazırlık sınıflarında İngilizce eğitimi verecek olan öğretim elemanları, Üniversitemizde olmaktan gurur duyduklarını dile getirdiler. Öğretim elamanları Khan ile Wahab öğrencilerimiz ve akademisyenlerimizle birlikte deneyimlerini paylaşacaklarından dolayı mutlu olduklarını ifade ettiler.

Ziyaretin sonunda Rektörümüz AYDIN, Malezyalı öğretim elemanlarının hediyelerini kabul ettikten sonra, kendilerine Üniversitemiz adına hediyelerini takdim etti.