Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin Yıldönümü olması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Rektörümüz AYDIN mesajında Türk Milleti, bağımsız yaşamak ve özgür kalmak için canı pahasına düşmanlara geçit vermeyen aziz şehitlerimize büyük minnet duyduğunu söyledi. Rektörümüz mesajına şu şekilde devam etti.

“18 Mart 1915’te elde edilen Çanakkale Deniz Zaferi eşsiz fedakârlık ve cesaretin abidelerinden biridir. ‘Çanakkale geçilmez’ dedirten, kahraman gazilerimiz ve aziz şehitlerimiz milletimizin vatan, bayrak, istiklal ve hürriyetleri uğruna neler yapabileceğini bütün dünyaya ispat etmiştir. Kazanılan bu zafer aziz milletimizin birlikteliğinin asla bozulamayacağının en açık göstergesidir.

Çanakkale Zaferi, Türk milletine büyük bir gurur ve güven kazandırmıştır. Bu zafer aynı zamanda, milletimizin kahramanlığı, azmi, iradesi, cesareti ve vatan sevgisinin yanı sıra, savaş meydanında bile düşman askerinden merhametini ve şefkatini esirgemediğini de bütün dünyaya göstermiştir.

Milletimiz, gönüllerde ölümsüzleşen şehitlerini ve kahramanlarını hiçbir zaman unutmayacak ve onların emaneti olan bu cennet vatanı her daim düşmanlarına karşı koruyacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Kastamonu Üniversitesi olarak Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü’nde; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve vatanı için kahramanca mücadele eden ecdadımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz.”