Üniversitemizde “Değişen Küresel Dengelerde Türkiye’nin Yeri ve 17 Aralık Süreci” konulu konferans tertip edildi. 13 Mart 2014 tarihinde yapılan konferansa konuşmacı olarak Kanal A Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni Alper TAN katıldı.

Katılımın yoğun olduğu konferansa Kastamonu Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Milletvekili Hakkı KÖYLÜ, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN, İl Emniyet Müdürü Mustafa YOLDAN, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ali Rafet ÖZKAN, Prof. Dr. Sezgin AYAN, Prof. Dr. Ömer ATALAR, Fakülte Dekanları, Yüksekokul Müdürleri, kamu kurum amirleri, akademisyenler, öğrenciler, Kastamonu halkı ve basın mensupları katıldı.

Konferans öncesi kısaca özgeçmişinden bahsedilen Kanal A Genel Yayın Yönetmeni TAN konuşmasında son dönemlerde gündemde olan 17 Aralık Süreci hakkındaki düşüncelerinden bahsetti.

Konuşmasına son bir asırda yaşanan tarihi olaylar hakkında hatırlatmalarda bulunarak başlayan TAN, Birinci Dünya Savaşı sonrasında bölgesel düzeni kuran küresel güçlerin aynı şeyi İkinci Dünya Savaşı sonrasında güncelleyerek devam ettiklerini belirtti. TAN ayrıca geçmişte ve günümüzde yaşanan olaylar arasında mukayese yaptı.

TAN, konferansın devamında 2007’den sonra değişen demokratikleşme süreci, Gezi Parkı olayları, 17 Aralık süreci ve dinleme olayları hakkındaki düşüncelerini dile getirerek mevcut durum değerlendirmesi yaptı.

Ülkemizde yaşanan olaylara karşı sağlam durmamız gerektiğine vurgu yapan TAN, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmemiz gerektiğini hatırlattı. Yaşanan problemlere karşı demokratik yollarla çözüm üretmemiz gerektiğini söyledi.

Katılımcılardan gelen çok sayıda soruyu da cevaplayan TAN’a konferansın sonunda Üniversitemizin hediyelerini Vali BEKTAŞ ve Rektörümüz AYDIN takdim etti.