Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Seyit AYDIN’ın eşi Hanımefendi Selma AYDIN tarafından ihtiyaç sahibi öğrencilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak ve onlara faydalı olmak maksadıyla 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programı tertip edildi.

Üniversitemiz Merkezi Kafeterya’da düzenlenen programa Milletvekili Mustafa Gökhan GÜLŞEN’in eşi, J. Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğg. Ali ÇARDAKCI’nın eşi, İl Emniyet Müdürü Mustafa YOLDAN’ın eşi, İhsangazi Belediye Başkanı Zühtü DANACI’nın eşi, Seydiler Belediye Başkanı Mehmet ŞAHİN’nin eşi, Üniversitemiz öğretim üyelerinin ve daire başkanlarının eşleri, Üniversitemizin bayan personeli ve Kastamonulu hanımefendiler katıldı.

Programın başında Üniversitemiz Arş. Gör. Emine AĞCI 8 Mart Dünya Kadınlar günü hakkında davetlilere bilgi verdi. AĞCI: “Kadınlar Günü’nün temeli 1800’lü yıllarda bir fabrikada çalışan kadınların daha iyi çalışma koşulları için greve gitmesi ve grev sonunda çıkan yangından kaçamayarak ölmeleri ile gündeme gelmiştir. Kadınlara özgü bir gün olması 26-27 Mayıs 1910’da Kopenhag’ta düzenlenen Uluslararası Kadınlar Konferansı’nda ortaya atılmıştır. Dünya Kadınlar Günü; kadınların sorunlarının dile getirilmesi, tartışılması ve sorunların çözümü için bir imkan yaratmaktadır. “ dedi.

Programda yaptığı konuşmanın başında bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlayan Selma AYDIN: “Bizler burada Dünya Kadınlar Günü dolaysıyla hep beraber olmak maksadıyla toplandık. Bu birliktelik aynı zamanda Üniversitemiz için hayırlı bir işe de vesile olacaktır. Davetimizi teşrif ettiğiniz için hepinize teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.” dedi.

Programın devamında Üniversitemiz halk oyunları ekibi tarafından yöresel oyunlar sergilendi. Katılımın yoğun olduğu program Cide Rıfat Ilgaz MYO Müzik Grubu’nun canlı müzik gösterisiyle devam etti.